NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

String sisters – live

Forlag: Grappa

Her kan man også bestille CD'n og DVD'en.

DVD: 195,-kr
CD: 160,- kr

String sisters hjemmeside

Revet kant

"String sisters - live" på CD og DVD

For et par år siden samlet et knippe dyktige felespillende kvinner seg til en sekstett de døpte til String sisters. I utgangspunktet skulle de spille på festivalen Celtic connections, men det var så gøy at de bestemte seg for å utvide samarbeidet.

Damene er Annbjørg Lien på fele (Norge), Emma Härdelin på fele og vokal (Sverige), Catriona Macdonald på fele (Shetland), Mairéad Ní Mhaonaigh på fele og vokal (Irland), Liz Knowles på fele (USA) og Liz Carroll på fele (USA).

String Sisters har turnert verden over med et repertoar bestående av materiale hentet fra de respektive lands folkemusikk, og fra de ulike artistenes egne komposisjoner. Som de skriver på sin egen hjemmeside - ”En konsert med String Sisters er et møte med irsk, shetlandsk og skandinavisk verdensmusikk og inneholder alt fra nære solopartier til gnistrende samspill”.

Vakkert og velspilt

Som spele-”manns”-lag betraktet, er disse så samspilte det går an og nesten for polert kan hende. Musikken er arrangert i den forstand at de harmoniserer den, spiller forskjellige stemmer, og har et band i ryggen som akkompagnerer dem. Første gang jeg hørte ”String sisters”, var på konsert og da ble det vel mye felespill på en gang. Likeså da jeg så opptak fra konserten de hold i Drammen. Jeg satt igjen med noe av samme følelse som å være på kappleik for hardingfele; utrolig flott i starten, men så blir man totalt mettet av understrengenes klang mot slutten. Når jeg satt meg ned med Cden og lyttet, ble det et veldig flott gjenhør. Jeg koste meg stort. Denne utgivelsen gir oss et innblikk i folkemusikk fra flere land og, det er fremført av de ypperste representantene på sine felt. En behagelig måte å bli kjent med musikken på, og en fin utgivelse å lytte til. På DVDen kan man i tillegg til å høre nesten dobbelt så mange låter, få et visuelt inntrykk av konserten og den spilleglede jentene utstråler på scenen. Både Cden og DVDen inneholder et lite hefte hvor slåttene er kort omtalt, og sangene er oversatt til engelsk i tillegg til å være trykket på originalspråket. Mine foreløpige favoritter er spor to ”The campaign jig goes Columbia”, signert Liz Carrol, og spor fire, Annbjørg Liens hyllest til sine medspillende søstre: ”G-strings”.

Som et tilleggspluss for DVDen, er det for ruskespelemenn som meg ualminnelig befriende å se at disse kvinnene som alle er proffe, stryke forskjellig. Kan Annbjørg Lien og Liz Knowles stryke forskjellig, og ikke nødvendigvis motsatt av hverandre heller, da kan Per Jakob også gjøre det uten at noen kan komme og si at jeg har feil buestrøk ;-).
Gruppen har egen hjemmeside www.stringsisters.com.

Per Jakob Skaanes

Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no