NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Pitsj: Pitsj

www.pitsj.no

www.grappa.no

 

Revet kant

Pitsj – vakre viser a capella.

Vokalgruppa Pitsj debuterte i for en tid tilbake med Cden ”Pitsj” hvor de presenterer a capella-versjoner av låter som ”voi-voi”, ”Ryktet forteller”, ”Tanta til Beate” og ”Splitter pine”. Med andre ord spennvidde så det holder.

Spennvidde i medlemmenes bakgrunn, kan heller ikke si noe på: ”en dirigent, en skuespiller, en redaktør, en tegnefilmstjerne og en musikkviter”. Pitsj er en vokalgruppe utelukkende betående av kvinner med ambisjon om å utnytte det potensial som ligger i fem kvinnestemmer. Dette er i seg selv litt uvanlig. Gutta har av og til laget a capella-grupper, mens jentene har sunget i kor.

Jeg har bitt meg merke i hvor klart ordene kommer frem i a capella-versjonene på denne platen. Klare solo-stemmer med nedtonet akompagnement av andre stemmer bidrar til at teksten kommer til sin rett. Her er arrangementene og stemmebruken delikat. Sangene flyter lett og bærer ikke preg av at her mangler fremføringene kraft eller dybde. Stemmene står seg godt på egne ben, noe jeg ville trodd kanskje kunne bli litt spett. Bare hør på hvor flott de gir Marius Müllers ”Den du veit” liv og rytme ved hjelp av knipsing og imponerende stemmearbeid.

Produsenten på denne plata er legendariske Anders Edenroth. Han er mannen bak produksjonene til den svenske vokalgruppen The Real Group blant annet. Noe som gjør produksjonen så klokkeklar og ren, er jo nettopp prioriteringene i studio. Produksjonen er svært polert og ren.  Det kan kanhende bli et tveegget sverd. Noe av problemet med enkelte produksjoner, blir at de nettopp er for polerte – melis.  Men på den annen side, er det fint å spille Cden og bare kose seg med musikk som smyger seg igjennom øregangene. 

Mitt favorittspor på denne Cden, er ”Et liv for meg” signert produsent Anders Edenroth. En kjempevakker og bare så utrolig snill sang!  På gruppas hjemmeside kan man få en liten smak på hvordan Pitsj låter, og lese mer om medlemmene.

Per Jakob Skaanes.

Foto: Lise Falch


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no