NVF-banner

Karl Heldal:

Hvis en drøm kan
kjæles med

Nordicae AS, 2006.
nordCD186

blank

Revet kant

Karl Heldal: Hvis en drøm kan kjæles med

I en alder av treds har trubadur Karl Heldal valgt å lydfeste noen av sine viser.  Vi må si vi har med en debutant i sin beste alder å gjøre! Heldal har vært aktiv i viseklubben Nye Skalder og det er der han har funnet et forum hvor han har kunnet videreutvikle visekunsten sin.  Dette har heldigvis resultert i CDen "Hvis en drøm kan kjæles med".

Karl Heldal på FrølichMusikken og tekstene vitner om en mann med blikk for det mellommenneskelige og for lune livsbetraktninger.  Vi får høre om egne utfordringer, vare skildringer om relasjoner, om håp og hverdagslige situasjoner. Melodiene Karl Heldal  skriver er iørefallende visemelodier som passer til tekstene, varierte og lekne. 

Det er mye strykere i lydbildet her, fiolin og cello. Dette skaper lyriske stemninger. For å høre på en liten lydprøve, han dere klikke dere inn på Nye Skalders lydsider. Der er det lagt ut tre kutt som Karl Heldal har fremført på Nye Skalder.

Med seg på CDen har han Åsmund Reistad på bass og klimpreinstrumenter, Irene Tillung på trekkspill, Emilie Heldal Lidsheim på fiolin, Ulrikke Henninen på cello og Sven Ohrvik på piano.

Et av mine favorittspor er Alvedans i morgengry. Dette er en CD det er koselig å høre på når høstmørket senker seg. Fine betraktninger man kan undre på over litt vin mens man hører på høstregnet der ute.

Per Jakob Skaanes

Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no