NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Vidar Furholt: ”Likevel”

Kan kjøpes ved epost til artisten elller lastes ned fra Musikkonline.

Artistens hjemmeside og
side på Myspace. Plata hans kan også fås på iTunes.

 

Revet kant

Vidar Furholt: "Likevel"

Vidar Furholt er visesanger fra sørvestlandet. Han er aktuell med debutalbumet ”Likevel” utgitt på eget selskap. Plata inneholder tretten vakre melodier og jeg er imponert over musikken. Den er delikat fremført. Når det gjelder tekstene, tar han opp viktige temaer, og det er ikke noe tull og fjas han vil fortelle oss.

Vidar FuruholtÅpningslinja i første sangen lyder ”Så dette er altså mitt liv, et livslangt tidsfordriv” og slår an tonen til en småmelankolsk CD hvor Vidar Furholt reflekterer over livet. Til tider har tekstene dessuten en litt besk form hvor Furholt ser med et solidarisk blikk på ulike skakkjørte skjebner og adresserer en underforstått kritikk til måten å organisere samfunnet på, noe av samme type som Jan Eggum og Elin Brodin. Han opererer til tider med distanserte parafraseringer over kjente uttrykk som ”det lyser litt i tunnelen”, og veldig mange rim av typen AABBCCDD…. som ”under pledd og tykke klær… / du inviterer inn på din innerste dessert”, og den ovenfor nevnte typen som åpnet CD'en blir for meg noe anstrengt i lengden.

Lydbildet er lavmelt nesten bare med gitar og vokal på en del av sangene. På andre er det fullt band. Plata blir bedre ved flere gangers gjennomhøringer. Første gang jeg hørte på den, ga den meg ikke så mye. Men så vokste den – et godt tegn. Min favoritt er kjærlighetssangen ”Likevel”. Den er utrolig flott og slutter med den vakre tekstlinjen:
Jeg forstår at gudenes himmel ikkje finnes likevel,
Hvis den ikkje finnes her ikveld.

Jeg ser frem til neste album og jeg er sikker på at han utvikler seg til å bli en enda mer stilsikker tekstforfatter. Da vil det bli virkelig bra. Melodiene og de musikalske arrangementene er veldig gode. Tekstene har kanskje ørlittegranne igjen før de finner sin form. Men det er absolutt en CD verdt å lytte til.

CD'en er ikke tilgjengelig i plateforettninger over det ganske land. Den kan imidlertid kjøpes ved å sende Vidar Furholt en epost eller laste den ned her eller på iTunes.

Per Jakob Skaanes


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no