NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Einmal Kommt Die Liebe: Røversanger

Bandets egen nettside
og dets Myspace-side.

 

 

Revet kant

Einmal Kommt Die Liebe: Røversanger

Bandet Einmal Kommt Die Liebe har for meg vært en gruppe sagnomsust innhyllet i mystikk og skaperkraft helt siden første gang jeg så dem på TV hvor de stilte med besetningen Bitten Forsudd på tuba, Anne Grete Lunner på flygel og Mai-Brit Kristoffersen på vokal med en kabarétaktig fremføring av sangene sine.

CD-coverSiden har de utvidet lydbildet på platene sine.  De gir ikke ut plater så ofte, Einmal Kommt Die Liebe. Debutalbumet i 1991 het ”Skjebnen er ugrei”. Etter noen år kom en EP med tittelen ”Ondt blod fra Mysen” kom 1995, og i 1998 gav de igjen ut en CD: ”Fem fra glemselen og åtte fra hukommelsen”. ”Røversanger” kom i 2006. De har og bidratt på barne-CD'n ”Kvirrevirrevapp” med ”Trollmors sang”.

Det er vanskelig å fange inn Einmal Kommt die Liebe i begreper. Deres estetiske uttrykk må jeg innrømme jeg strever litt med å sette ”på formel”. På presseskrivet står det ”opium-barock'n roll”. Vi hører kanskje litt Hans Eissler og tysk mellom-krigsteater, jeg tenker kabaret fra Paris, tango, mange forskjellige rytmer og Tom Waits-klingende disharmonier for å lage noen referanser. Uventede bilder møter oss i tekstene, som blir morsomme språksprell og lek med ord ”Sov godt, drøm søtt og kyss meg på dunken”, eller ”en himmel full av stjerner, et hav av tid”. Noe man imidlertid kan bli forsynt av i lengden. Da er det godt å oppdage at de også serverer vakre strofer som i låta "C'est L'amour":
Sjelevenn, skjebnetro
Titusen mil og ett ønske
Vil en våre og en vind
La to hjerter få møtes igjen.

Man skal være i det rette humøret for å lytte til ”Røversanger”. Det kan fort bli et forferdelig mas.  Musikker har karakter og er kompromissløs, det er definitivt ikke heismusikk, og lar deg ikke dille med masse annet mens den står på. Den krever din oppmerksomhet.

Per Jakob Skaanes

Einmal Kommt die Liebe har i august 2007 gitt ut plata "Wunderbar" i forbindelse med Zarah Leanders 100-årsdag.

"Spille for potten"... Foto: Tom Garretson.

Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no