NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Jon Eimre & Bra Folk:
Första skivan.

Plata kan kjøpes direkte fra bandet, men fins også på Kafe Lyst i Oslo hvor de selger den i baren.

Se bandets sider på Myspace
og på Nye Skalders lydsider.

Revet kant

Jon Eimre & Bra folk: "Första skivan"

Iørefallende melodier, skranglete arrangementer, tidvis vokal gjennom forvrengt megafon, på andre låter en halvpsykotisk vokal i de høyere toneleier. Mange vil nok assosiere i retning av de mer akustiske sidene til Tom Waits og Kaisers Orkestra hvor galskapen er bevart.

I det svenske bandet Jon Eimre och Bra Folk befinner seg Jon Eimre på sang og gitar, Love Orsan på bass, Tommy Ferbe på banjo og Renzo Spinetti på trombone. Dette danner grunnstammen i lydbildet deres. Når det gjelder hvordan de sammen får det til å låte vil jeg først henvise til deres eget utsagn på myspace-siden:
När vi spelar hörs både levande og och döda. Vilka du hör beror på dig. Jag tilhör traditionen.

Iørefallende melodier, skranglete arrangementer, tidvis vokal gjennom forvrengt megafon, på andre låter en halvpsykotisk vokal i de høyere toneleier. Mange vil nok assosiere i retning av de mer akustiske sidene til Tom Waits og Kaisers Orkestra hvor galskapen er bevart. Jeg tenker også litt i samme gate som Einmal kommt Die Liebe, særlig det forrykte yttrykket. Med slide-gitar, banjo og bass befinner vi oss i et landskap hvor tradjazz, country og blues er nære naboer. Her er trekkbasunen svært virkningsfull. Ståbassen er veldig tøff der Orsan spiller vanlig komp med bue-anslag, ikke klimpring som man ville forvantet. På toppen kommer et slentrende banjo-akkompagnement, og så er de igang. Her er både levende og døde hjertelig tilstede.

Tekstene har jeg ikke klart å fange inn foreløpig. Men det gjør ikke noe. Det er den lydmessige opplevelsen jeg fascineres av. Stemningene de skaper er det vesentlige. Etterhvert vil muligens ordene sive inn og gi meg en dypere opplevelse av sjelslivet deres, men om ikke det gjør det, tror jeg ikke jeg lider under det.

Denne plata traff meg umiddelbart som en av de tøffeste jeg har hørt på lenge. Får håpe den holder også ved flere gangers gjennomlytting. Men jeg vet ikke hvor jeg kan få kjøpt den annet enn fra artisten. Kontakt dem, for eksempel på e-post, eller via myspace-siden deres.

Sjekk ut Bra Folks myspace-sider. Her er lydeksempler fra konserten de hadde på Mogador i mai, hvor Øyvind Rauset er med på fele. Noen flere låter med dem ligger på Nye Skalders lydsider.

Per Jakob Skaanes


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no