NVF-banner

CD-logo

VAMP

Ei me alt
Noter og tekster til 83 Vamp-låter

Spiralinnbinding.
Pris: 295,- kr pluss porto på www.vamp.no, kan også kjøpes i bokhandlere.

ISBN 9788280890757.

Revet kant

Ei me alt –
noter og tekster til 83 Vamp-låter

Mange av oss har hatt stor glede av musikken til Haugesundsbandet Vamp helt siden de slapp ”God morgen, søster” i 1991. Med sanger som ”Tir n'a noir” og tittelsporet ”God morgen, Søster” gjorde de seg bemerket over det ganske land. Spellemannspris ble det og.

Senere kom ”Horisonter” og  ”13 humler” og ”Flua på veggen”, en eneste parademarsj av fantastiske album.  Heretter mister jeg oversikten.  Men jeg pleide å være på alle konsertene de holdt på Rockefeller på 90-tallet, i tillegg til den flotte konserten på Sentrum scene hvor de hadde med seg mange artister til å tolke sangene deres. Dette for å markere en overgang fra Jan Ingvar Tofts avtropping til Vidar Johnsens tiltreden som vokalist i bandet.

Nå er også Vidar Johnsen på vei ut, og Vamp melder på nettsidene www.vamp.no at bandet vil ta seg et års pause, men komme sterkt tilbake etter en velfortjent hvil. Måtte alle gode krefter gjøre sitt til at Toft kommer tilbake. I mellomtiden får vi nøye oss med å lytte til cdene og synge sangene. Tidligere har de gitt ut to hefter med noter og tekster til et knippe av sangene.  For en tid tilbake kom en bok med samtlige sanger, skal vi tro tittelen ”Vamp. Ei me alt – noter og tekster til 83 Vamp-sanger”. Her er tekster og noter med melodilinje til sangene, alle er besifret. Det er ingen forklaringer til besifringen. Akkordene er heller ikke så vriene, det er stort sett dur- og moll-akkorder med en og annen septim, sus4 og bassnedganger . Står dere fast, finnes grepkart her. Klikk på ”akkorder” i menyen oppe til venstre, eller her.  (Eller slå opp i Lillebjørns gitarbok).

Dette er en flott samling sanger som er et friskt tilskudd til allsang- og nachspielkulturen får vi tro. Spiralinnbindingen gjør det dessuten lettere å bruke boken på pianoet, så slipper man å brette boken og passe på at sidene ikke blar av seg selv. Alltid tustelig med tykke notebøker som ikke lystrer når man skal spille. Det synes jeg er noe herk.

Per Jakob Skaanes

Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no