NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

BOK og CD

Kan bestilles hos Dag Hoftun Knutsen.

Tlf: 3289 9721

Prisen på Bok 2 er kr 150, + porto og frakt. Prisen på bok 1 er kr 100, pluss porto og frakt. Kjøper man begge samlet, er prisen kr 200 tilsammen (rabatt: kr 50). Også her kommer porto/frakt i tillegg.

 

 

Revet kant

Østnorsk Visebok 2

Det er en stund siden denne boka kom ut, men bedre å omtale den sent enn aldri!

Det er vanskelig å vite hvordan man skal gripe an et slikt prosjekt. Å omtale ”venners” viser og gi en seriøs tilbakemelding og en omtale som skal være etterrettelig for lesere av Viseforum, krever balansekunst.

Først: boka inneholder 40 viser komponert av 27 vise-entusiaster tilknyttet Østnorsk Viseforum (ØNV), i all hovedsak amatør-visesangere og -komponister i den forstand at de til daglig driver med noe annet. Også mer profilerte visesangere som Sissel Svambe og Marianne Kostøl er representert i denne samlingen. Redaktør for boken er ØNV-veteranen Gudmund Waalen.

Tekst og noter med besifring er med på alle sangene. Notebildene er oversiktlige og besifringen er av en slik art at de fleste med litt erfaring i å spille et instrument skulle kunne klare å komme seg igjennom de fleste at sangene her. Enkelte av visene i denne samlingen forutsetter at man er litt mer kjent med akkordoppbygning. Da mener jeg man har tatt steget fra C- og D-dur, til litt mer avanserte klanger som C7sus4 og F/A for eksempel. Det er stort sett C-dur og D-moll, og aldri mer enn fire kryss og i værste fall to b-er her.

Av visematerialet her, skulle det være noe som treffer enhver smak. Det er alt fra småsøte visestubber, til jassete og tangoinspirerte viser. Tekstene omhandler livets forskjellige viderverdigheter. Det er mye artig her, og mange fine tekster. Jeg velger å ikke trekke frem noen spesielle. Det har absolutt blitt noe mer enn et knippe interne viser for klubbmedlemmene. De taler til meg og jeg ser frem til å spille meg igjennom boka.

Inkludert CD

Hva om man ikke leser noter, og ikke har hørt sangene tidligere? Det har ØNV gjort noe med i denne utgaven av viseboka si. Med denne boka følger nemlig en CD som inneholder et vers og refreng av hver sang slik at man kan høre hvordan sangen er. Veldig pedagogisk og bra, så kan alle være med og spille.

En fiffig sak som følger med boka, er Gudmund Waalens transponerings-nøkkel. Dersom man ikke trives med å synge i den angitte duren i notene, kan man transponere ved hjelp av denne om man ikke er stødig i å transponere i hodet. Se side 74 for denne artige oppfinnelsen.

Alt i alt er denne boka en fin visebok med mange gode viser som absolutt egner seg å synge også utenfor den indre krets av ØNV-entusiaster.


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no