NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Odd Nordstoga: Songfuggel i karmen

Innbundet 160 sider
Forlaget Samlaget

Pris: 299,- kr.
(Den selges til 262,- kr på enkelte nettbokhandlere).

Odd Nordstogas hjemmeside

 

Revet kant

Songfuggel i karmen

Odd Nordstoga har i det siste tiåret blitt en av landets profilerte artister. Helt siden han på nittitallet var med i gruppa Blåmann, Blåmann, og i 2002 sammen med Øyonn Groven Myhren mottok Spellemannsprisen for albumet Nivelkinn, har han gjort seg bemerket over det ganske land som artist. Nå er han en veletablert artist med to solide soloabum bak seg.

I flere år har han mottatt e-poster hvor folk spør om tekster og grep til enkelte av sangene han har laget. Han har som regel svart at om de bare venter litt, så kommer det nok en bok med tekster og melodier som de kan kjøpe. Årene har gått, men nå har han endelig tatt grep og laget en bok med et utvalg av sangene han har laget. Boka inneholder sanger fra suksess-albumene som soloartist, Luring og Heim te mor. Den inneholder også et utvalg av barne-TV-sanger og sanger han gav ut på plata Nivelkinn sammen med Øyonn Groven Myhren, samt enkelte andre samarbeidsprosjekter.

Sangene er forsynt med melodilinje og besifring. Nordstoga har forenklet litt her og der, og på noen melodier har han endret toneleie slik at det skal være enklere å synge uten å få vondt i halsen. Til alle besifringene er det grepdiagrammer ved siden av slik at man lett kan kommer seg gjennom visa selv med nogle begrenset grepkompetanse. For de som kan lese tabulatur og vil lære seg et par anvendelige fingerspillmønstre, har Odd Nordstoga skrevet dette til et par av låtene, Under ein cowboyhatt fra Luring, og til Voggesong fra Heim te mor.  Dessuten har han laget et tabulatur for riffet til Singeling, også fra Heim te mor.

Boken som sådan er utrolig fin. Det er mange flotte og stemningsfulle bilder fra ulike situasjoner i forbindelse med spilling og litt andre situasjoner. Det er virkelig fine bilder. Dessuten inneholder den mange småanekdoter og betraktninger fra Odd Nordstogas side. Det være seg om sangene, eller historier fra turnèer. Det at boka er innbundet, gjør den også litt mer ordentlig, selv om man må være litt hardhendt for å få den til å stå på pianoet når man skal spille.

Med boka i handelen og 40 viser besifret skulle det være gode muligheter for å tralle i vei, jeg for min del har tenkt å sette meg ned med countrylåta Under ein cowboyhatt fra albumet Luring. Har hele tiden hatt veldig sans for coutrylåta med tøffe Vinje-uttrykk i teksten. Lurer dere på mer om utgivelser og annet om Odd Nordstoga, har han hjemmeside og myspace-side. Her står det mer om utgivelser og turnèplaner og annet.


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no