NVF-banner

Produktinfo

Bok-logo

Finn Kalvik - Bjerke/Hagerup/Kalvik

Kan bestilles fra Norsk notesevice eller i bokhandlere og musikkforretninger.

Finn Kalviks hjemmeside.

Artikkel om Finn Kalvik fra Norsk pop- og rockleksikon.

 

blank
Revet kant

Finn Kalvik - Bjerke/Hagerup/Kalvik

Visesanger Finn Kalvik har igjennom hele sin karriere hatt et nært forhold til Inger Hagerups og André Bjerkes dikt. Tid om annen har han gitt ut sine tonesettinger til deres dikt. I høst kom så langt siste skudd på den stammen, med CDen med samme navn. Like etter ga Norsk noteservice ut et teksthefte som inneholder besifrede melodistemmer og tekster til samtlige sanger på denne CDen.

Finn Kalvik

Til hjelp for dem som synes enkelte av sangene går for høyt eller for lavt, er alle melodiene notert i to forskjellige tonearter. Den første gangen er de notert i tonearten Kalvik spiller i på CDen. Andre gang er de notert en toneart som ligger litt under og som gjerne er litt enklere å spille. Her er det informasjon om bruk av capo i tilfelle. Finn Kalvik benytter en del akkorder som ikke umiddelbart ligger i alle hobbygitaristers repertoar, slik som Hadd9, F#add11, eller C#/E#add6. Her kunne nok utgiveren spanders på seg et lite grepkart på slutten av boka med bittelitt forklaringer til grepene. Eventuelt kunne besifringen forenkles litt.

Hjelp til vriene akkorder

Her et et par steder til hjelp for å finne ut av grepene: en Grepstabell. Bare merk dere at den "øverste" linjen betyr åpne strenger. Når punkter i denne sistelinja blinker, betyr det at strengene ikks skal klinge, de skal dempes. Her er et nettbasert gitarkurs som heter Gitar som hobby. Der er det og et fint grepkart. Flere av grepene i Kalvik-heftet står ikke der. Men som hovedregel når dere kommer ut for grep som ligner kryptiske bokstabkombinasjoner, spill durakkorden til første bokstaven (For eksempel i tilfellet C#/E#add6: å spille C# her går som regel bra. Bokstaven under skråstreken betyr for øvrig hvilken tone du skal ha i bassen).


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no