NVF-banner

 

Frode Barths diskografi:

  • 2009 Lines and Circle, Frode Barth
  • 2007 Blue Spheres, Frode Barth / Harald Johnsen (MTG)
  • 2006 Going North, Barth – Aaserud – Rull (BAR) (MTG)
  • 2005 Eesti hääled (RR)
  • 2005 Norec, Aleš Hadalin / Marko Boh (SAZAS)
  • 2002 Rull's Choice (RR)
  • 1998 Beeples (MTG)
  • 1997 Jeg, Trond Bjertnes / Frode Barth (MTG)
  • 1997 Cumulus – Norwegian Contemporary Guitar Music (MTG)
  • 1995 Gjær, Forfatterverket (MTG)
  • 1994 Egentlig, Trond Bjertnes / Frode Barth (MTG)
  • 1989 Kvinner & Kanari, (Hot Club Records)

Bob
Mer om Dylan-festivalen 09 på Beitostølen på Festival-sida.

Gitarkurs under Dylan-festivalen

Vi arrangerer i år gitarkurs med Frode Barth, en av Norges beste gitarister. Han er også en inspirerende pedagog og driver sin egen gitarskole i Oslo. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Frode BarthBærer du på en drøm om å lære å spille gitar, eller har du holdt på en stund? Er du litt rusten i fingrene og kan trenge et nytt "grep" om gitaren? Ja, da vil du få hjelp til å komme videre...
Vi prøver dette ut for første gang i år og avhengig av interessen vil vi se om det er behov for ett eller to kurs. Vi håper vi kan arrangere et nybegynner kurs og et kurs for viderekommende allerede i år.
Det må melde seg på et minimum for at vi kan gjennomføre kurs/ene.

For de som ikke allerede har en gitar, er det mulighet for de som er interessert i å få kjøpt en gitar til kurset.
Frode Barth (som skriver tester av gitarer i fagtidskrifter) kan plukke ut en fin gitar til den som ønsker seg dette. Gitarer finnes i flere prisklasser og man kan få mye gitar for pengene om man vet hva man bør kjøpe. Priser fra 1.000,- og opp...
Kontakt Frode Barth om dette er av interesse: frodebarth@frodebarth.com

Om noen har lyst på en privattime under festivalen eller vil forberede seg til å trå til på "åpen mikrofon", så er Frode Barth også åpen for individuell undervisning under festivalen.

Velkommen til gitarkurs – Vi håper vi kan få riktig mange til selv å spille å synge. Forhåpentligvis kan vi bygge dette ut til neste år.

Frode Barth – Komponist og gitarist

Frode Barth er en norsk komponist og gitarist, kjent for sine bidrag innen jazz, samtidsmusikk og populærmusikk.

Frode Barth har et lekent og sterkt uttrykk enten han jobber med sparsommelige virkemidler eller et univers av lyder. Han behersker akustiske og elektriske gitarer, men kan få gitarene sine til å høres ut som noe ganske annet... Barth har jobbet og spilt med et bredt spekter av musikere bl.a. Oscar Peterson Reggie Workman, Arthur Maia, Robertinho Silva, Toninho Horta, Trygve Seim, Harald Johnsen, Celio de Carvalho, Arild Andersen, Steve Bloom, Jarle Vespestad, og Ziga Golob. Mer enn noe annet er det allikevel det å få spille med Chet Baker i 1988 som har gjort størst inntrykk og vært en veiviser.

Frode Barth har utgitt og medvirket på en rekke CD-utgivelser, gjestet festivaler i inn- og utland og deltatt i TV- og radioprogram. Samtidig er han en aktiv komponist med en produksjon på ca. 400 verk innen flere genre som scenemusikk, seriøs musikk, jazz, pop / rock og filmmusikk. Barth har hatt solistiske oppgaver internasjonalt og har mottatt en rekke bestillingsverk. Hans komposisjoner blir stadig fremført i Norge og i utlandet. Han mottok Statens arbeidsstipend som musiker i 1999 for å jobbe med Bjørn Fongaards mikrotonale kvarttonemusikk.

Spesielt sentralt står det norsk / estiske triosamarbeidet med Barth / Aaserud / Rull (BAR) som med utgivelsen Going North vant Estlands Grammy Awards i kategorien årets beste Jazzutgivelse 2006. Sentralt står også det mangeårige samarbeidet med bassisten Harald Johnsen. Barth og Johnsen har spilt sammen siden 1984. Deres trio Tape (gitar, bass og trommer) vant Ungdommens Kulturmønstrings landsfinale i 1988. Albumet Blue Spheres ble utgitt i 2007 og er et resultat av mange års samspill, improvisasjon og kompositorisk utveksling mellom de to musikerne. Blue Spheres har mottatt gode anmeldelser.

Frode Barth har jobbet med trommedansere på Grønland, ringside med musikere som spiller tradisjonell musikk til nationalsporten Muay Thai (thaiboksing) i Bangkok, kor og trommegrupper på Cuba, Gamelanorkester på Bali og har dukket ned i Rio de Janeiros favelaer på leting etter sambaens hjerte.

Diskografi:

2009 Lines and Circle, Frode Barth
2007 Blue Spheres, Frode Barth / Harald Johnsen (MTG)
2006 Going North, Barth – Aaserud – Rull (BAR) (MTG)
2005 Eesti hääled (RR)
2005 Norec, Aleš Hadalin / Marko Boh (SAZAS)
2002 Rull's Choice (RR)
1998 Beeples (MTG)
1997 Jeg, Trond Bjertnes / Frode Barth (MTG)
1997 Cumulus – Norwegian Contemporary Guitar Music (MTG)
1995 Gjær, Forfatterverket (MTG)
1994 Egentlig, Trond Bjertnes / Frode Barth (MTG)
1989 Kvinner & Kanari, (Hot Club Records)


Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ webred: Øyvind Rauset, rauset.no