Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Visekveld med Sunde, Cranner, Klevstrand og Jansson på Rockheim

19. okt 2017 kl 19:30 - 21:30

Velkommen til Ei vise er så mangt, et arrangement der Alf Cranner, Øystein Sunde, Lars Klevstrand og Sid Jansson kommer til Rockheim for å snakke, diskutere og kanskje vil de også fremføre en og annen vise!

Disse fire av de mest sentrale profilene innen nordisk visesang møtes for første gang på scenen. Tema for kvelden er visas historie og den voldsomme oppblomstringen visesjangeren opplevde på 60- og 70-tallet. Hvordan og hvorfor skjedde dette, egentlig? Og hvor står visa i dag?

Torsdag 19. oktober kl 19.30 kan du oppleve dette mestermøtet innen visesjangeren, formidlet med ord og gitar.

Arrangementet holdes i forbindelse med vår temporære utstilling Ei vise er så mangt. Utstillingen holdes åpen helt til arrangementet starter kl. 19.30, og inngang er inkludert i billetten. Du kan også bli med på en spesialomvisning i viseutstillingen fra kl. 18.30, også det inkludert i billetten. Møt opp i resepsjonen kl. 18.30.

Billetter (Kr. 225,- + avg.) kjøpes i resepsjonen på Rockheim (fra og med mandag 9. oktober) eller på hoopla.no fra og med fredag 6. oktober.

Arrangementet varer i ca. 2 timer. Det vil bli satt ut stoler i salen til alle.

Alf Cranner
Selve nestoren innen norsk visemusikk. Ble medlem av Visens venner i 1961, der han blant annet traff den svenske visekunstneren Olle Adolpshon. Har en enestående karriere bak seg og er også kjent for sitt tette samarbeid med Geir Tveitt, Harald Sverdrup, Odd Børretzen og ikke minst Alf Prøysen. Har gitt ut flere bøker, deriblant Fra Alf til Alf, og er i følge mange den som startet den norske visekulturen med LP-en Fiine antiquiteter fra 1963.

Sid Jansson
Svensk visesanger, underviser og viseforsker, også kjent for sitt nære vennskap med Cornelis Vreeswijk som han også har vært manager for. Noen vil kalle Jansson den mest sentrale igangsetteren av den nordiske visebølgen. I tillegg til å sitte på unikt materiale og kunnskap om Vreeswijk, var Jansson blant de sentrale drivkreftene bak Vispråmen Storken, en scene som ble svært viktig for de svenske visesangerne på 60-tallet, og var også involvert i like legendariske Mosebacke etablissement. Har gitt ut viseantologiene 60 visor från 60-talet, Nordisk visebok og 100 nordiska viser med oversettelser kommentert av Sid Jansson.

Lars Klevstrand
En viktig profil i norsk visemiljø siden han debuterte på viseklubben Dolphin i 1968, og samme år vant en nordisk visekonkurranse i Vasa, etter å ha blitt påmeldt av Otto Nielsen. Har mottatt Spellemannpris (1983), Gammleng-prisen (1987) og Prøysenprisen (1991), vært medlem av gruppene Ballade! og Visesangerne, og gitt ut nærmere 30 album. Han er også en anerkjent produsent, tekstforfatter og arrangør.

Øystein Sunde
Vokalist, gitarist, komponist, tekstforfatter og revyartist. Treffende, morsomme tekster, fremført med unik flyt og tempo, er blant varmemerkene. Har solgt over 1,1 millioner plater og er eneste artist som er blitt Årets Spellemann to ganger (1989 og 1994). Ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2014.

Detaljer

Dato:
19. okt 2017
Tid
19:30 - 21:30
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/183025262245203

Sted

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk
Brattørkaia 14
Trondheim, 7010 Norway

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.