Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Visekveld med Peter Nordberg & Stene Osmundsen

12. okt 2016 kl 20:00 - 23:00

Etter en fantastisk visekveld med “Myrull” på Kaffebørsen sist, inviterer nå “Viser & Lyrikk i Flekkefjord” til en ny, spennende kveld! Denne gangen får vi besøk av svensken, Peter Nordberg, og “vår egen” Stene Osmundsen.

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut på Stavangerselskapet Skarv i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere to album og en EP under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp- vokalist Vidar Johnsen.

Samarbeidet med Vidar resulterte i både gull og platina-plater, spellemannspris-nominasjon og et utall radio-hits. Duoen Johnsen / Nordberg har etablert et godt live-navn gjennom mange år med trofast og hyppig turnering. Sommeren 2012 spilte de support for The Eagles på Viking Stadion i Stavanger, foran 20 000 mennesker.

Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen . Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land. Siden da har Nordberg sluppet et antall singler og også tatt med sin særpregede blanding av perkussiv singer / songwriter-tradisjon og moderne skandinavisk folk til klubb- og festival-spillinger i USA.

Det nye albumet Om Man Inte Är Här, april 2016, legger en fersk nyanse til Peters musikalske pallett – et mer elektronisk sound, der synther og handclaps for en stor del overtar for akustisk gitar. Den digitale storbyen Stockholm er en allestedsnærværende kulisse, samtidig som varmen fra krogarna der Vreeswijk og Bellman holdt hoff fortsatt er hjertelig til stede.

“Nordberg er opptatt av kjærligheten. Hvem er vel ikke det? Det er lett å høre hvordan han synger seg under huden på lytterne, og blir der. Det virker så ekte, og da er det verdt å høre på. Han gav en intim og personlig konsertopplevelse. Slik en poet skal gjøre.”
– Tommy Rustad, Tidens Krav

“Gamle og nye låtar, somme heilt “blodferske” og upubliserte, vart regelrett pumpa utover salen som fylgje av Osmundsen sitt fyrverkeri av eit akkompagnement. Han tromma og slo på alt mogeleg såg det ut til, og virvla Nordberg sin musikk avgarde med ein rytme og fart som få hadde forventa – for musikken til Peter Nordberg vert gjerne omtalt som litt lågmælt og “nedpå”. At publikum likte den nye “innpakninga” herskar det liten tvil om. Applausen var heftig og stemninga bortimot sydlandsk.”
– Tone Mannsåker, Radio Folgefonn.

Vi satser i utgangspunktet på konsert innendørs, men åpner gjerne dører og vinduer hvis været skulle tilsi dette…

Kaffebørsen, Flekkefjord kl 20.
Billetter: Kr. 200,-
Medlemmer: Kr. 150,-

Publ 27. sept 2016.

Detaljer

Dato:
12. okt 2016
Tid
20:00 - 23:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,

Sted

Kaffebørsen
Elvegaten 24
Flekkefjord, 4400 Norway

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.