Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Utstillingsåpning på Rockheim: Ei vise er så mangt

29. mar 2017 kl 19:00 - 23:30

Ei vise er så mangt er en utstilling om norsk visesang, den store visebølgen på 60- og 70-tallet, hva som skjedde etterpå og hvor visa er i dag.
Onsdag 29.mars kl.19 blir det utstillingsåpning med gjester og underholdning. Gratis inngang, fri aldersgrense.

Den store norske visebølgen som startet på midten av 60-tallet, bredte seg over hele landet. Hundrevis av viseklubber og visegrupper spratt fram parallelt, visesang ble ungdomsopprør, populærkultur, kunstart, grasrotaktivitet og statlig kulturpolitikk. Store visefestivaler samlet tusenvis av publikummere, visesangere ble popstjerner, og for mange gikk visesang og politisk kamp hånd i hånd.

På 80-tallet ble visa mindre synlig. Store viseartister eksperimenterte med andre sjangere og i et par år på 90-tallet forsvant også visekategorien fra Spellemannprisen.

I utstillingen stiller Rockheim spørsmålene: Hvordan har visa det i dag? Hva skjedde med visebølgen på 60- og 70-tallet? Og hva er egentlig ei vise?

I tillegg til fysiske gjenstander som instrumenter, plakater, platecover, brev og bøker, består utstillinga av historiske filmklipp og en mengde nye videointervjuer med visesangere og andre artister som har forhold til visesang.

Vi har stilt mange spørsmål og fått like mange forskjellige svar.
Noen mener visebølgen er definitivt død. Noen mener rapperne er dagens visesangere. Noen mener visesangen lever bedre enn noen gang. De fleste mener gode tekster er essensielt. Men ikke alle er enige i at tekstene må fremføres på norsk.

Rockheim gir ingen fasit, men presenterer viseartistenes egne synspunkter i utstillingen. Vi kan uansett slå fast at moderne visesang har vært – og er – en viktig del av norsk populærmusikks historie. Og at ryktet om visas død er overdrevet.

Velkommen til utstillingsåpning!

 

Publisert: 19. feb 2017

 

Annonser

Detaljer

Dato:
29. mar 2017
Tid
19:00 - 23:30

Sted

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk
Brattørkaia 14
Trondheim, 7010 Norway

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.