Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Utstillingsåpning – Dains me mæ

14. sep 2017 kl 18:00 - 21:00

Vi åpner ny danseutstilling!
Åpningsfesten byr på dansende overraskelser, diskotek og offisiell åpning av Dains me mæ – en utstilling om dansehitter og Trondheim som danseby. Gratis inngang – alle er velkomne!

Utstillingen viser noen av de mest kjente dansehittene og dansesjangrene fra de siste tiårene. Fra twist til k-pop, fra fugledansen til gangnam style, fra the running man til macarena, fra strekkbuksepolka til harlem shake – og så videre! Populærkulturen er full av dansehitter og hver generasjon har sine favoritter. Kan du de samme dansene som dine foreldre, besteforeldre, kolleger, venner, barn eller barnebarn?

Her inviteres alle inn i dansen gjennom bevegelsessenorer, VR-briller, puslespill (!) og skjermer. Her kan du tre inn på et virtuelt dansegulv – og også lære deg et steg eller tre!

Du får også et dypdykk i dansebyen Trondheims historie, gjennom en dokumentarfilm med nye intervjuer og arkivbilder. Det finnes kilder på dansehistorier fra Trondheim helt tilbake til 1700-tallet. Mange trondheimere har trasket sine barnesko på Almas danseskole, og fremdeles er danseskolene viktige i rekrutteringen.

Dains me mæ er tredje og siste del i utstillingstriologien Museene danser – tre interaktive fortellinger om dans. Der typiske museumsutstillinger om dans gjør publikum til en passiv, observerende part, fokuserer denne utstillingstrilogien på deltakelse og inkludering. I utstillingsperioden blir det også månedlige arrangement på Rockheim.

Utstillingen står i Rockheims 4. etasje fra 14. september til 28. februar.

Museene danser er et utviklingsprosjekt i museumsformidling av dans og dansetradisjoner. Prosjektet eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, og samarbeider med Museene i Sør-Trøndelag. Prosjektleder er Tone Erlien. Prosjektet støttes av Trondheim kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Norsk kulturråd og Danske Bank.

Detaljer

Dato:
14. sep 2017
Tid
18:00 - 21:00

Sted

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk
Brattørkaia 14
Trondheim, 7010 Norway

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.