Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Trine Strand // Moises Gadea – slippkonsert x 2

17. sep 2017 kl 20:00 - 22:00

Trine Strand og Moises Gadea slipper hver sin plate til høsten og de åpner sesongen hos Spelt med sine respektive band søndag 17. september på Vertshuset Skarven. Dette blir en variert konsert med musikk fra to verdensdeler; fra arktiske strøk i Nord-Norge og fra tropiske strøk i Nicaragua.

Trine Strand er en lokal visekunstner, tekstforfatter og komponist, med bakgrunn fra teater, revy, tv og jobber også som kulturformidler. Hun kommer fra Malangseidet i Balsfjord kommune og har gitt ut flere album, bl.a. i 2005 «Medisin for sjela», i 2008 «Trollnatt», 2014 «Æ e ho» og i 2017 kommer albumet «Nord», i tillegg til flere singler. Hun startet også viseklubben Saga i Malangen, som også arrangerer en festival i september hvert år. Nord-Norge har fått en sentral plass i Trine Strand sine sanger, og hun beskriver Nord og folket på en slik nær måte som bare må oppleves. Magisk sier mange!

Moises Gadea er en anerkjent Nicaraguansk Trova-artist som tilbyr en spennende kombinasjon av latinamerikanske rytmer og spenstige melodier. Hans poetiske tekster gjenspeiler et dypt engasjement med den sosiale virkeligheten i hans hjemland, Nicaragua. Gjennom musikken, ønsker Moisés Gadea å vise solidaritet, med sanger som har et budskap om rettferdighet, håp og refleksjoner rundt miljøet. Hans unike utrykk har gjort ham til en av de sterkeste pilarene i den nye generasjonen av sentralamerikanske Trova artister. Han har mottatt en rekke utmerkelser for sin musikk, bla. Årets låtskriver (2008) og Årets vokalist (2013) av den Nicaraguanske Nasjonalforsamling, Institutt for Nicaraguansk kultur. I løpet av sin over 10 år lange karriere har han rukket å turnere i over 13 Europeiske land, både som gitarist for den internasjonalt anerkjente artisten Katia Cardenal og som soloatist.

Bak seg har Moises Gadea 4 CD-utgivelser på plateselskapet Mokadiscos. Han bor i Tromsø og opptrer ofte sammen med sin samboer Mie Reibo (bildet). En skikkelig spennende konsert, dette!

17. september kl 20 på Vertshuset Skarven.

Se også viseklubben Spelt på Facebook og deres egne hjemmesider.

Publ. 8. juli 2017

 

Annonser

Detaljer

Dato:
17. sep 2017
Tid
20:00 - 22:00

Sted

Vertshuset Skarven
Strandtorget 1
Tromsø, 9008 Norway

Arrangør

Viseklubben Spelt

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.