Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Tors 4. juni: ØYSTEIN MUNZ og sommeravslutning på Soon Viseklubb

4. jun 2015 kl 19:00 - 22:00

Gratis
Øystein Munz, foto Nikolai Bakketun

Tradisjonen tro avslutter vi vårsesongen med en heidundrende visekveld ute på terrassen til Soon Kro med bølgeskvulp, måkeskrik og solskinn som kulisse! Hva passer da bedre enn å invitere Øystein Munz til å fremføre sin nyskrevne skjærgårdssuite ”Landemerker, lys og lanterner”. Dette er maritime viser akkompagnert av eminent fingerspill på gitar. Etterpå blir det åpen scene med trekkspell og allsang og hele pakka til langt inn i den lyse natten!

  • Se også Øysteins nye hjemmeside der du kan høre spor fra hans kommende CD. Bildet over er tatt av Nikolai Bakketun.

Alle konserter er på Son Kro fra kl 19. Fri entré.

Torsdag 12. februar kl. 18.00: Årsmøte

Årsmøtet er vårt viktigste forum for å definere Soon Viseklubbs væremåte. Styret gjør rede for siste års regnskap og aktiviteter, det skal velges nye styremedlemmer, og det skal stakes ut kursen for en ny sesong. Alle viseinteresserte er velkomne, og alle som har betalt kontingent for 2014 har stemmerett på årsmøtet. Medlemskap kan også tegnes på stedet. Møt opp og vær med å forme Soon Viseklubbs fremtid! Etter årsmøtet er det sesongens første visekveld med konsert og åpen scene:

Tors 12. feb kl. 19.00: Konsert med Eva Nykvist (Sverige)

Vi starter sesongen med en konsert som er viet den rolige ettertenksomme visen. Eva Nykvist er svensk visesanger fra Göteborg, byen som aldri slutter å fremelske nye spennende trubadurer. «Eva Nykvist väljer ur en rik skatt av egna och andras sånger och visor. Med sin mörka röst och musikaliska trygghet skapar hon en varm stämning, hon är trovärdig och säger vad hon tycker och det är därför hennes sang berör.» Etter konserten blir det åpen scene der det er mulighet til å fremføre alt man har øvd/komponert/diktet i løpet av den lange vinterpausen!

Torsdag 26. februar kl. 19.00: Konsert med Daniel Sandvik

Daniel Sandvik trenger vel knapt en nærmere presentasjon. Han er et ekte barn av Soon Viseklubb og den kungälvelige visskolan! Han har et sjeldent talent for å trekke frem uventede viser og å presentere dem på sin egen spennende måte. Han oversetter og skriver også viser selv. Vi har fått mange oppfordringer fra klubbens medlemmer om å hyre Daniel igjen. Nå er kvelden her: kom og nyt Daniels fantastiske røst og fandenivoldske gitarspill!

Torsdag 12. mars kl. 19.00: Konsert med Visskolan

Tradisjonen tro legger Visskolans elever også denne våren ut på turne i hele Norden. I år kommer fire jenter: Clara, Therese, Elin og Elin. Nærmere informasjon blir sendt ut i forkant av visekvelden. Til nå har Visskolans utsendte aldri skuffet, tvert i mot har disse kveldene alltid vært et populært friskt pust i Soon viseklubb!

Torsdag 26. mars kl. 19.00: Allsangkveld med Evy Ernsteen og Nordbykoret

Da er det på‘n igjen! En travel kveld for kroas personale. Allsang for fulle mugger, ispedd enkelte opptredener av Nordbykorets og Soon Viseklubbs medlemmer og åpen scene. Mer er det vel ikke å si om denne saken!

Torsdag 09. april kl. 19.00: Konsert med Ola Aurell

Ola Aurell er nok en svensk visesanger fra Göteborg, men denne mannen er en sensasjon. Med skarpsindig humor og eminent dikterisk håndverk gjør han betraktningen av den minste ting til stor visekunst. Dette blir en kveld med svenske samtidsviser fra øverste hylle!
Det blir ikke åpen scene denne kvelden. I stedet blir det en liten oppvarmingskonsert med Toril Sivertsen Tørmoen fra Drammen viseklubb.

Torsdag 23. april kl. 19.00: Minikonsert med Sans Égal

«Sans Égal» er en sangtrupp fra Drøbak som består av 8 sprudlende glade jenter som elsker å synge 50-tallslåter. Gruppas musikalske leder er Evy Ernsteen, og repertoaret spenner fra Søstrene Bjørklund til Andrews Sisters. De velkjente melodiene understrekes ved tidsriktige kjoler, stive underskjørt og knallrød munn. Favorittlebestiften på 50-tallet het nemlig “Sans Égal”.
Åpen scene med Nye Skalder
Viseklubben Nye skalder frister et nomadeliv i Oslo og er mer eller mindre gått i dvale. Men under den kummerlige overflaten er det liv! I kveld gir vi dem asyl på Soon viseklubbs åpne scene!

Torsdag 07. mai kl. 19.00: Konsert med SVANES

SVANES (Ida Svanes Ziener) er visesanger fra Oslo med utdanning som klassisk gitarist fra Norges Musikkhøgskole og Institutt for musikk i Trondheim. Hun er dessuten en glimrende tekstforfatter og komponist. SVANES opptrer med stor formidlingsevne, og hennes klare stemme og klassiske gitarspill gir visene et helt særegent uttrykk!

Torsdag 21. mai kl. 19.00: Konsert med Pär Sörman

Endelig har vi klart å lokke den svenske visesangeren Pär Sörman til Soon viseklubb! Dette blir en kveld for alle som elsker Dan Anderssons viser. «Pär Sörman är mästaren och det är bara för dom andra att finna sig i det, och frågan är om han inte i sina bästa stunder är den största, i alla fall mest kompletta, Dan Andersson- tolkaren vi har..”

Torsdag 04. juni kl. 19.00: Sommeravslutning, konsert med Øystein Munz

Tradisjonen tro avslutter vi vårsesongen med en heidundrende visekveld ute på terrassen til Soon Kro med bølgeskvulp, måkeskrik og solskinn som kulisse! Hva passer da bedre enn å invitere Øystein Munz til å fremføre sin nyskrevne skjærgårdssuite ”Landmerker, lys og lanterner”?! Dette er maritime viser akkompagnert av eminent fingerspill på gitar. Etterpå blir det åpen scene med trekkspell og allsang og hele pakka til langt inn i den lyse natten!


Generelt program for kveldene:

Soon Viseklubb arrangerer sine visekvelder annenhver torsdag på Soon Kro. Det er servering med alle rettigheter på Soon Kro. Alle visekvelder starter kl. 19.00 og hoved konserten varer ca. 50 minutter. Noen ganger vil det være en kort oppvarmingskonsert før hoved-artisten, noen ganger starter vi med hovedkonserten og har åpen scene etterpå, men det vil alltid altså være mulighet for å opptre på åpen scene med fremføring av inntil to viser fra hver som ønsker å synge. Åpen scene kan også inneholde allsang. Den som ønsker det kan kopiere, og ta med, inntil to viser som synges som allsang under åpen scene. Vi forsøker å få noen til å akkompagnere på gitar hvis det ønskes.

Detaljer

Dato:
4. jun 2015
Tid
19:00 - 22:00
Kostnad:
Gratis
Hendelse Kategorier:
,
Hendelse Tags:
,

Sted

Son Kro
Storgata 31
Son, Akershus Norge

Arrangør

Soon Viseklubb

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.