Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Sanger fra Grini – på Grini!

8. mai 2019 kl 19:00 - 21:00

|Gjentakende Arrangement (Se alle)
Lørdag 11. mai kl. 14.00
250,kr

Gutta på skauen er tilbake på Grini! Fangenes egne sanger og dagboksnotater.

«Sjølsagt var det forbudt å synge på Grini, men vi sang likevel hver eneste dag, og ikke minst under appellen på brakka om kvelden mens vi ventet på telleren.»

Til årest konsert har Gutta på skauen funnet frem flere nye grinisanger og sterke fangehistorier. Og som tidligere år fortelles fangeleirens historie kronologisk fra opprettelsen i juni 41 og fram til frigjøringen av Grini, ettermiddagen den 7. mai 1945. Otto Nielsen, som bodde i Bankveien i Bærum etter krigen, bidro sterkt til kulturlivet på Grini og derfor har hans sanger fått en bred plass også i år. Med hjemmelagde ukulele gikk han og resten av «Grinikvaretten» rundt fra brakke til brakke og underholdt:

«Vi gjorde det vi kunne for å synge hull i piggtråden, men dessverre var det en usikker sangruppe» fortalte Otto, «rett som det var kunne tenoren bli satt på Akershus og bassen bli sendt til Tyskland. Det var pussig med de folkene vi hadde her; de ga seg aldri med å arrestere folk!»

«Sanger fra Grini – på Grini» er blitt spilt for fulle hus både i 2016, 2017 og 2018. Nå er «Gutta på skauen» tilbake og synger om blomstersuppe, vennskap og vakre kvinner! Men også om Kuntze, pryl, sult og orging av sigaretter og tran! 
Gutta på skauen har vakt berettiget oppsikt med sine CD-er med sanger fra krigsårene 1940-45. «Sanger fra Grini» er den tredje og kom ut i 2016.

Detaljer

Dato:
8. mai 2019
Tid
19:00 - 21:00
Kostnad:
250,kr
Hjemmeside:
https://baerumkulturhus.no/sanger-fra-grini-pa-grini-1

Sted

grinimuseet
Jøssingveien 31
Eiksmarka,1359
+ Google-kart

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.