Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

På gjensyn med Rudolf Nilsen på Ogna Scene

25. april kl 19:30 - 22:00

400kr

Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Carl Morten Iversen og Moddi feirer albumet «På gjensyn» med nye sanger til Rudolf Nilsens dikt.

Rudolf William Nilsen (født 28. februar 1901 i Kristiania, død 23. april 1929 i Paris) er en av våre viktigste arbeiderdiktere. Til tross for at han døde bare 28 år gammel rakk han å gi ut diktsamlingene «På stengrunn» (1925) og «På gjensyn» (1926). Den tredje samlingen «Hverdagen» (1929) ble utgitt etter forfatterens død.

I 1973 gikk seks norske musikere sammen om albumet «På stengrunn – 16 sanger av Rudolf Nilsen». Plata ble en umiddelbar klassiker og står igjen som et referanseverk i den norske politiske visetradisjonen. Mange har i årevis lengtet etter en oppfølger. Nå er endelig «På gjensyn» her med 17 nye melodier til tekster av Rudolf Nilsen.

«På gjensyn» introduserer nye sider ved Rudolf Nilsen: kosmopolitten, teknologi-optimisten, satirikeren, dagdrømmeren og romantikeren. I tillegg til de røde kampdiktene var Rudolf Nilsen også en av de første store urbane dikterne i norsk litteratur. Skildringene av livet og menneskene på Oslos østkant og kjærligheten til selve byen er et gjennomgangstema i hans diktning, og dermed også på det nye albumet.

I de nesten 50 årene som har gått siden forrige Rudolf Nilsen-album har Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand, Carl Morten Iversen, Steinar Ofsdal fortsatt å prege norsk musikkliv. På den nye plata har Lillebjørn forlatt prosjektet, og blitt erstattet av den prisbelønte visesangeren Pål Moddi Knutsen som bidrar med tre melodier.

«På gjensyn» er et sorgmuntert monument over en av Norges mest avholdte og myteomspunnede diktere. Det er et omfangsrikt, variert og overraskende vakkert album laget av noen av Norges mest solide musikere. Bli med på et musikalsk gjensyn med Rudolf Nilsen!

Detaljer

Dato:
25. april
Tid
19:30 - 22:00
Kostnad:
400kr
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,
Hjemmeside:
https://www.linticket.no/page/no/20/261/2602?fbclid=IwAR0gJlGNKYu67144BdNXEFoodIsYHeO0BE3xgD4-rC4bYqH0RFf2OX3iK2c

Sted

Ogna scene
Nordsjøvegen 4246
,4364 Sirevåg
+ Google-kart
Telefon:
51 43 82 20
Hjemmeside:
https://www.ognascene.no/

Arrangør

På stengrunn
E-post:
post@rudolfnilsen.no
Hjemmeside:
http://rudolfnilsen.no

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.