Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Ohnesorg // Albert og Elise på Bergen Offentlige Bibliotek

23. mar 2018 kl 20:30 - 23:00

100,kr

I anledning lanseringa av albumet Sanger for rastløse spiller Ohnesorg i Bergen sammen med sitt søsterband Albert og Elise. Alle er velkomne!

Ohnesorg er fra Oslo og spiller subversiv akustisk musikk med tekster som vil si noe. Debutalbumet Sanger for rastløse gis ut på det nyoppstartede Plateselskapet No. 13 og coveret er laget av tegneserieskaper Esben Titland (bildet). Albumet inneholder tolkninger av alt fra kampsanger fra den spanske borgerkrigen, via tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, til amerikansk riot grrrl punk – det hele pakket inn i Ohnesorgs særegne, lavmælte og melodiske lydbilde. Ohnesorg betyr sorgløs og er hentet fra den vesttyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann på sin første demonstrasjon i Berlin 1967.

Albert og Elise er eit band frå Bergen som vidarefører det politiske engasjementet i folkemusikken frå Woody Guthrie, Joe Hill, Pete Seeger og andre. Dei speler både eigne og andre sine songar med tekst på norsk. Bandet har spelt saman i fleire år og publikum har vore alt frå fagforeiningsfolk til hardbarka bluegrassentusiastar og engasjerte studentar. Namnet Albert og Elise kjem av dei to syndikalistane Elise Ottesen-Jensen og Albert Jensen: Elise Ottesen fra Sandnes møtte i 1913 den svenske syndikalisten Albert Jensen i Bergen og dette var starten på eit langt samliv. Dei flytta saman til Danmark i 1915, men vart i 1919 utvist for revolusjonært arbeid. Seinare budde dei saman i Sverige og arbeida for sosialismen der.

Albumet Sanger for rastløse kan allerede nå forhåndskjøpes, for eksempel hos Tiger eller Platekompaniet.

Annonser

Detaljer

Dato:
23. mar 2018
Tid
20:30 - 23:00
Kostnad:
100,kr
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/264349550769811/

Sted

Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 6
Bergen, 5015
+ Google Map
Telefon:
55 56 85 00
Hjemmeside:
https://bergenbibliotek.no/

Arrangør

Ohnesorg
Epost:
Rudolfbj@gmail.com
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/Ohnesorgoslo/

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.