Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

1. sept: New Jordal Swingers på Herr Nilsen, Oslo

1. sep 2016 kl 21:00 - 23:00

New Jordal Swingers feiret nylig 40 år med nytt album: 11 Sanger, og remastret back-katalog (12 album!), inkludert uutgitte live-spor og rariteter. Elvis Costello sier: «I hver generasjon er det noens ansvar å videreføre arven til neste generasjon».

I Norge fikk mange sitt første møte med rock’n’roll da de hørte New Jordal Swingers på scenen og på plate. Mange av inspirasjonskildene til dette bandet, og ikke minst til låtskriver (og i senere år også viseartist) Eigil Berg, skinte gjennom på denne jubileumsutgivelsen 40 år etter NJS’ platedebut.

To av Norges fremste gitarlegender, Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen, begge med god fartstid også innen NJS på 70- og 80-tallet, var nå for første gang med på samme plate i NJS, sammen med John Kolloen, Ole Marius Melhuus og Eigil Berg på NJS’ nye album «11 sanger». Produsent Kyrre Fritzner pakket det hele inn i et nytt og spennende lydlandskap uten å miste bandets særpreg og identitet.

De som kjenner sin nyere musikkhistorie vil nikke gjenkjennende til twangy gitarer, klassiske Chuck Berry-licks og Marvin-aktige gitaranslag, mens Berg og Finjarn gjenoppfrisker Everly Brothers-påvirkningen i en oppsummering av egne karriérer i vokal-duetten «Mer enn okey». Balladen «Så fin du er» ligger allerede godt an til klassikerstatus innen sjangeren, og vi kan til og med ane et snev av Phil Spectors klassiske og innholdsrike produksjonsteknikk i avslutningssporet «Enda en sommer».

Det blir «Enda en sommer» for NJS i 2016. Etter spredte festivalkonserter rundt om i Norge kommer bandet til Herr Nilsen i Oslo 1. september før Rockheim i Trondheim profilerer bandet på landets nasjonale rockescene 23. september. Drøyt 40 års fartstid, drøyt 4.000 opptredener, drøyt 20 album og like mange salgstroféer (til sammen over en millon solgte!) bekrefter NJS’ status som en institusjon i norsk pop og rock her hjemme. Dette er et band som viser at de fortsatt leverer når de fortsatt leverer helt nye innspillinger, som de gjør med albumet «11 sanger»!

2016-besetningen av NJS er:
Eigil Berg, Svein Finjarn, John Kolloen, Bjørn Kristiansen, Ole Marius Melhuus.

 

Publ. 31. aug 2016

 

Detaljer

Dato:
1. sep 2016
Tid
21:00 - 23:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,

Sted

Herr Nilsen
Cj Hambrosplass 5
Oslo, 0164 Norway

Arrangør

Herr Nilsen

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.