Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Lanseringsseminar: Digital Music Distribution

4. sep 2017 kl 19:00 - 22:00

Hendrik Spilker presenterer hovedfunn fra sin nye bok Digital Music Distribution, etter flere års forskning på digital musikkdistribusjon.

På lanseringsseminaret for boka, har Spilker invitert Bent Sæther fra Motorpsycho, Torgeir Lund fra Crispin Glover Records og Trygve Lundemo fra Adresseavisen, på scenen.

Program fra kl. 19.00, Rockheim Scene (gratis inngang):

Hendrik Storstein Spilker, NTNU: Presentasjon av hovedfunn fra sin nye bok Digital Music Distribution

Trygve Lundemo, Adresseavisen: Refleksjoner over den digitale omveltningen fra en musikkjournalists perspektiv

Bent Sæther, Motorpsycho og Torgeir Lund, Crispin Clover Records: Samtale om Motorpsychos utgivelsespolitikk på 1990-tallet og i dag

———-

I dag snakker de fleste kun om strømming, når de snakker om musikkdistribusjon – akkurat som veldig mange snakket om fildeling for ti år siden. Strømmetjenester er blitt det selvforklarende svaret på alt – men er det så enkelt?

Den digitale revolusjonen og nettpiratene har som kjent endret musikkverdenen totalt. Førsteamanuensis Hendrik Spilker ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU har i flere år forsket på distribusjon av digital musikk og gått dypere inn i den ofte forenklede kampen mellom musikkindustrien og piratene. Forskningen er unik, ikke bare på grunn av sitt store omfang, men også fordi Spilker – ulikt andre forskere på feltet – har studert både industrisiden og brukersiden. Arbeidet munner nå ut i bokutgivelsen Digital Music Distribution -The Sociology of Online Music Streams(Routledge Publishing). Spilker vil presentere hovedfunn fra forskningen under lanseringen. For eksempel ulike paradokser som:

– Hvorfor har den økte tilgangen på høykvalitetsutstyr for hjemmeopptak ført stadig flere artister inn i profesjonelle lydstudioer?

– Hvorfor har sirkulasjonen av kulturelt innhold blitt en ulykke for innholdsprodusentene og en gullgruve for teknologileverandørene?

– Hvorfor har kriminaliseringen av fildeling ikke ledet til konflikter, men til mer samarbeid mellom ungdom og foreldre?

– Hvorfor har massemedia, som er blitt utsatt for – og har lidd av – de samme utfordringene som musikkindustrien, vært så kritiske til måten musikkindustrien har håndtert disse utfordringene?

Og selvsagt – er strømmetjenester den endelige løsningen?

Hendrik Spilkers innlegg etterfølges av et kåseri av journalist Trygve Lundemo, som reflekterer over den digitale omveltningen fra en musikkjournalists perspektiv.

Kvelden avsluttes med en samtale mellom Motorpsychos Bent Sæther og Crispin Glover Records Torgeir Lund, om Motorpsychos utgivelsespolitikk på 1990-tallet og i dag. Både Motorpsycho og Crispin Glover Records er kjent for å være kreative og motstrøms i sine måter å pakke inn og distribuere musikk.

Vi gleder oss til et aktuelt og kunnskapsgivende lanseringsseminar, som bør være relevant både for involverte i musikkbransjen og du som konsumerer musikk.

Bar og servering er på plass, og det blir gratis inngang.

Velkommen!

Annonser

Detaljer

Dato:
4. sep 2017
Tid
19:00 - 22:00

Sted

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk
Brattørkaia 14
Trondheim, 7010 Norway

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.