Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Konsert: I Folkviseton

5. sep 2017 kl 19:00

Med Åsmund Reistad, Øyvind Kjus, Anne-Joronn Sætre og Liv Stenersen serveres en mangslungen meny som gjennomgående vil stå i folkevise/-musikkens tegn. Vi hører middelalder-ballader, bånsuller, folkeviser, stev, etc. Vi forskutterer 200 års jubileet til Vinje med en god porsjon av hans sanger/dikt i Odd Norstogas musikalske tapning, samt sanger av Vesaas og Lillebjørn, dikt av Aslaug Vaa + +.

Åsmund Reistad er musiker, komponist og arrangør som trakterer det meste av strengeinstrumenter, men aller mest går det i gitar, kontrabass og mandola. Han er først og fremst kjent gjennom folkemusikken, der han startet karrieren med Chateau Neuf Spelemannslag (1993-2002). Han har vært/er del av mange ensembler, så som Bjørgo & Reistad, Breibeint, Birgitte Damberg Trio, og ikke minst sammen med Åsmund Nordstoga i 20 år. Utallige konserter i inn- og utland er det blitt, og deltagelse i en lang rekke plateutgivelser. Lillebjørn Nilsen har også funnet plass i Åsmunds repertoar.

Anne Joronn Sætre er datter av billedhuggeren Dyre Vaa , barnebarn av forfatteren Johan Bojer og niese av lyrikeren Aslaug Vaa. Hun er aktiv i Asker Mållag og er en etterspurt diktoppleser og foredragsholder i våre bygder.

Øyvind Kjus har vært aktiv i visemiljøet på Østlandet i mange 10-år, også med styreverv i klubber og sentralt. Han har en stemme med varm «timbre», og er mye brukt som underholder for «Den kulturelle spaserstokken» og ellers. Han har vært på kvedarkurs i Tuddal og i Bø, kjenner godt folkevisearven fra Telemark ( er selv fra Tinn) og synger gjerne egne stev og viser og spiller munnharpe. I 2007 stiftet han og kona Liv Stenersen «FYRLYKTA – Erik Bye visescene) som de fortsatt driver.

Liv Stenersen er utdannet klassisk sanger (lyrisk sopran) fra Norges Musikkhøgskole: Hun har vært engasjert ved oppsetninger på flere større scener (Chateau Neuf, Nationalteateret, Grieghallen, Håkonshallen,–), satt opp egne klassiske konserter og var i sommer engasjert ved kammermusikkfestivalen på Koster. Livs stemme har en uvanlig spenst, glans og høyde, men hun behersker også det «lille formatet» som visesangen representerer.

Billetter i døra fra kl 18:30: kr 150,- som inkluderer kaffe/te + kjeks.

Publ. 20. aug. 2017

Detaljer

Dato:
5. sep 2017
Tid
19:00

Arrangør

Øyvind Kjus

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.