Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Josefine Visescene: Fra Istid til Nå

5. des 2018 kl 19:00 - 23:30

Hans Børli 100 år

ANNE MARIT JACOBSEN diktlesing
SINIKKA LANGELAND sang, kantele

Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland samarbeidet i flere år med balladekonserten «Det Syng». Nå møtes de for å løfte fram tekster av Hans Børli i jubileusmåret 2018. Begge har et svært nært forhold til hans diktning og i konsertforestillingen lar de noen dikt stå side om side med skogfinske runesanger. Børli vokste opp på en finneplass og selv om han ikke identifiserte seg som finnskoging så var den skogfinske kulturen også en del av hans kulturelle arv. «Glimrende Anne Marit Jacobsen gir Hans Børlis dikt sceneliv» skrev Elisabeth Rygg i Aftenposten I forbindelse med hennes framføring av forestillingen “ NÅ “ på Nasjonalteateret. Innimellom utdrag fra denne forestillingen synger Sinikka Langeland noen av sine tonsettinger.

Hun var bare 17 år da hun tonsatte et dikt av Hans Børli for første gang. I 1985 satte hun tone til «Langt innpå skoga» også navn på hennes debut plate i 1994. Hun er også den som har ført Børlis dikt ut I verden med sin innspilling “Starflowers” og turnéer i Europa, Japan, India, Irland og USA. «Det er noe med Anne Marit Jacobsen. I så mye av det hun gjør utstråler hun en kolossal varme og følelse for stoffet hun fremfører. Og i NÅ… formelig strutter hun av formidlingsglede…», skrev Inger Merete Hobbelstad, i Dagbladet.

Fra ISTID til NÅ er en poetisk musikalsk reise i Hans Børlis univers og livsfilosofi med vekt på undringen over menneskets forhold til naturen, fra ….. da selve Tiden satt med hodet i hendene og visste ingen råd … til NÅ.

Detaljer

Dato:
5. des 2018
Tid
19:00 - 23:30
Hjemmeside:
josefinevise.no

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.