Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Göran Fristorp på Spelt, Tromsø

27. apr 2019 kl 21:00 - 23:00

Lørdag 27. april spiller selveste Göran Fristorp hos oss. Konserten er på lillescenen på Kulturhuset og det er ennå noen ledige billetter.

Göran Fristorp er en svensk klassisk utdannet gitarist og trubadur, født 1948, svært godt kjent i Norge for Nils Ferlin-slagerne «Men går jag över ängarna» og «Syner i lövsprickningen».

Med duoen Malta vant han svenske Melodifestivalen i 1973 med «Sommaren som aldrig säger nej» og endte på femteplass i Eurovision Song Contest 1973. Etter en turné til Sovjet i 1976 opptrådte han 11.–14. januar 1978 på Banketten i Oslo med Rune Öfwermans orkester, sammen med Sylvia Vrethammar på vokal, Ed Thigpen på trommer, Mads Vinding på bass og Rune Gustafsson på gitar.

Hans første norgesturné gikk med Finn Kalvik høsten 1978, og to år senere var han på svenske SVT med Radka Toneff. I forbindelse med en opptreden i det norske programmet Syng med oss ble det ny norgesturné i 1981, og sommeren etter var han på Moldejazz (Naustet Vårt med Arne Nøst sitt Et Cetera). Han ble dekket i NRK- programmet Sommarteltet og hadde senere turné med Arild Andersen.

Tidlig i 1983 besøkte han Nord-Norge for første gang, og året etter utga Kirkelig Kulturverksted tekster av Eyvind Skeie, tonesatt av Sigvald Tveit, og fremført av nettopp Fristorp samt Anne Lise Gjøstøl og koret Grex Vocalis, ledet av Carl Høgset. Han har spilt en god del i Nord-Norge, bl.a. i 1993 ved kulturuka i Harstad og så Fleinvær med Nordnorsk Kammerorkester.

Så nå er det altså mulig å oppleve ham i Tromsø!
Lørdag 27. april kl.21.00 Lillescenen, Kulturhuset.

Billetter kan kjøpes i døra eller på https://viseklubbenspelt.hoopla.no/sales/goranfristorp

 

 


 

Detaljer

Dato:
27. apr 2019
Tid
21:00 - 23:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.viseklubbenspelt.no

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.