Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Lør 25. mars: Folque, support Annar By, på John DEE (få bill.)

25. mar 2017 kl 20:00 - 23:30

Folque på scenen, John Dee

I 2014 og 2015 spilte det legendariske norske folkrockbandet Folque to sagnomsuste comebackkonserter på Rockefeller og John Dee. Publikum har ropt på mer i tiden etter, og derfor gjør bandet to eksklusive intimkonserter i 2017: lørdag 25. mars på John DEE i Oslo (få billetter igjen) og lørdag 29. april på Rockheim i Trondheim. Dette blir også Folque’s avskjedskonserter. 

Bandet opplevde suksesser og fiaskoer, og historien til dette nyskapende bandet inneholder ikke bare et gjennombrudd for bandet, men kanskje også for Norges musikalske dannelse. 70-tallets mystiske slør henger tungt over historien, som innbefatter små og store opplevelser; produsenter med dekknavn, heseblesende reiser, forsvinninger, oppløsninger, gjenforeninger, konsertfiaskoer og suksesser med stjernestatus på svenske festivaler pluss Kalvøya (1977) og danske Midtfyn-festivalen.

Folque har vært intenst opptatt av og inspirert av amerikansk, britisk og norsk rock og folkemusikk. De har dedikerte fans som har hengt med siden begynnelsen av 70-tallet, i tillegg til en stadig økende interesse fra de helt unge musikkinteresserte. Etter at bandet la opp har de inspirert store navn i den norske black metal-skogen og poplære progrockband, som svenske Opeth.

I dag består Folque av Lisa (Helljesen) Ormestad (vokal), Lars Helljesen (gitar), Øyvind Rauset (Fele), Morten Bing (oktavmandola/dulcimer/banjo/gitar), Trond Øverland (bass) og Alexander Lindbäck (trommer).

Kveldens oppvarming er Annar By.

 

Publ. 14. nov 2016, oppdat. 24. mars 17.

Detaljer

Dato:
25. mar 2017
Tid
20:00 - 23:30
Hendelse Tags:

Sted

Rockefeller / John DEE / Sentrum Scene
Torggata 16
Oslo, 0181 Norway

Arrangør

Folque

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.