Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Den Akustiske Forening med Molofest på Lysaker

19. aug 2017 kl 18:00

Gratis
Westhagen og Kolberg

Bildet: Eivind Westhagen og Lars Kolberg på jakt etter redningsvæske i indre Oslofjord. Foto: Eigil Korsager.

Molo-fest 2017: En pang-avslutning på «Akustisk Aften seiler sin egen sjø»! 

”Nakent, engasjerende, personlig og uttrykksfullt fra begge artistene.” – Hadeland Avis 8. aug 2016

Plakat

Musikeren som de siste ukene har fartet indre Oslofjord rundt i en gammel seilskute og satt opp konserter en rekke steder nedover kysten, rigger nå om skuta til fetivalscene i hjemmehavna på Lysaker.

Lørdag 19. august inviterer musikerne Eivind Westhagen og Lars Kolberg til fest på moloen utenfor Sollerudstranda. De har invitert med artistkollegaer og holder gratis minifestival, med levende musikk hele kvelden. Skuta Poseidon blir rigget til scene. Festivalen ble arrangert første gangen i fjor sommer og brakte mange lokale nysgjerrige ut på moloen. 

– Vi fikk masse gode tilbakemeldinger fra publikum, til tross for et vær som ikke helt var med oss, så det var ikke tvil om at vi skulle gjenta suksessen i år. Nå som vi er tilbake fra seilbåtturnéen går det slag i slag med forberedelser til festivalen på Lørdag. Vi pønsker ut måter å nå ut til lokalbefolkningen på nå. Vi rakk ikke henge opp plakater før vi dro på turné, så nå jobber vi iherdig med å tapetsere nærområdet og håper jungeltelegrafen er på vår side. 

I sommer som i fjor har musikerne mønstret på Westhagens 100 år gamle Colin Archer skute, kastet loss og satt kursen for spillesteder med brygge i indre Oslofjord. Turnéen har de kalt ”Akustisk aften seiler sin egen sjø” – etter konsertserien ”Akustisk Aften” som de startet sammen våren 2016. Publikum på Malmøya, Hovedøya, Bygdøy, Sætre, Drøbak, Son, Moss og Holmestrand er blant de som har fått nyte godt av sommerens seilbåtturné, kan matros Kolberg fortelle.

– Årets turné har brakt oss lenger av gårde enn fjorårets. Med en gammel seilskute som turnebuss begrenser det seg riktignok hvor lang rekkevidde man kan ha i løpet av en ukes tid, men vi har vært innom mange hyggelige steder så langt ned som Holmestrand på vestsida av fjorden og Moss på østsida. Vi spiller i all hovedsak originalskrevne låter og vi har nådd ut til mange nye lyttere. Som musikere i hovedstaden, hvor det er veldig mange som kjemper om den samme oppmerksomheten, har vi funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk smiler kaptein Westhagen lurt.

Responsen fra publikum har vært overveldende og vi har gledet store og små. I Holmsbu rigget vi opp scena på båten i gjestehavna og kjørte en spontan og uanmeldt konsert til glede for de aller fleste som var der. Det samla seg en god del folk på brygga og vi fikk masse bra tilbakemeldinger både på musikken og påfunnet. Riktignok holdt vi på ganske lenge, helt til noen ringte inn klager på støy til politiet, så kvart på tolv var vi nødt til å legge inn årene for å fortsette å holde det hele uanmeldt.

Skuta Poseidon er til vanlig Westhagens hjem på Lysaker, hvor han har vært båtboer de fire siste årene. Hjemmehavna ved utløpet av Lysakerelva må være den beste av alle havnene for en båtboer i en gammel treskute. Fint og stille, men allikevel sentralt, og en masse kompetanse å lære av i miljøet rundt Sollerud båtbyggeri. 

– Det å kombinere båtliv med musikk har for meg blitt en livsstil. Begge deler krever mye tid, arbeid og kjærlighet til det en gjør, samt en god dose kreativitet og tålmodighet. Jeg kjøpte og flytta ut i båten for å frigjøre tid til å jobbe mer med musikken min. «Har du kjøpt deg arbeid?» sa folk til meg da jeg kjøpte skuta, og det viste det seg jo at de fikk rett i. Ei gammal skute av tre krever sitt, sier Eivind.

– Når vi er på tur har vi alt utstyr vi trenger for å spille konsert om bord, og det blir mye bæring og stuing av utstyr. Været har jo også vært omtrent som man kan forvente av en norsk sen-sommer. Det å laste og losse kostbart utstyr på sleipe trebrygger i mørket i øsende regnvær er jo ikke akkurat noen drømmesituasjon, men det har gått bra! Når tilbakemeldinger fra publikum og arrangører er gode så er det verdt det, mener Lars.

– Nå som vi har kommet trygt i havn igjen etter sommer-turnéens konserter har vi lyst til å markere det på skikkelig vis. Vi har fått med oss flotte musikere som vil være med å lage en ordentlig molo-fest! Vi rigger om skuta til scene, tenner grill på land og håper mange vil være med oss og feire. Molofest blir som en utvida bryggefest som er gratis og åpen for alle, men siden hele arrangementet er basert utelukkende på frivillig innsats fra arrangører og musikere oppfordres publikum til å bidra med en slant i festivalhatten hvis de liker det de hører. Vi lover god stemning og en festival-opplevelse utenom det vanlige avslutter de musikalske sjøfarerne.

Andre artister denne kvelden:

JENS ANDERSSON

Jens Andersson skriver låter med fengende melodier og intelligente tekster som er umulig å ikke bli berørt av.

Forfriskende, optimistiskt, egenart og det lille ekstra er ord som går igjen når musikken hans beskrives. Han sammenlignes med artister som Bo Kaspers Orkester, Stefan Sundström, Lisa Nilsson og Lars Winnerbäck. Oslo-svensken og hans eminente band har spilt både på store og små scener rundt om i Norge og Sverige de siste 5 årene. De har stått på samme scene som Comet Kid, Mikhael Paskalev og Stein Torleif Bjella, men også varmet opp for norske legender som Ole Paus, Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen.

Debutalbumet ”Stort glas av kärlek” som Jens slapp i jan 2017 har blitt godt tatt imot både i Sverige og Norge. I tillegg er Jens og hans anerkjente band meget godt likt på scenene rundt om i Norge og Sverige på bakgrunn av svært solide live-prestasjoner og knallsterke låter.

Web: jensanderssonband.com

JONAS AASEN & THE WRANGLERS

Jonas Aasen & The Wranglers spiller amerikansk country/western musikk med en tvist av norsk sjel. Bandet har de siste årene opparbeidet seg et navn på den norske country og americana scenen og har spilt en rekke konserter rundt omkring i landet, samt gjort en hel del store support jobber. Bandet slapp i 2013 en EP og har i løpet av 2015 sluppet to singler på Snertingdal Records fra debutalbumet som er ¨in the making¨.

Denne kvelden er det en nedstrippet versjon som spiller, men det loves nistrist western melankoli.

Web: jonasaasen.com

Annonser

Detaljer

Dato:
19. aug 2017
Tid
18:00
Kostnad:
Gratis

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.