Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Å skrive om musikk. Samtale og minikonsert

16. apr 2018 kl 19:00 - 20:00

Med Lars Mørch Finborud, Sandeep Singh, Synne Øverland Knudsen, Audun Vinger & Emile The Duke.

Det å skrive om musikk er en krevende øvelse. Folk liker det de liker, og i dagens mediehverdag kan jo «alle» være kritiker. Men de som har lest gode tekster om musikk, vet at dette faktisk kan være like givende som å lytte til musikken. Spørsmålene melder seg så. Hvordan skriver man godt om musikk? Hvordan og hvorfor kan man beskrive og formidle musikalsk kvalitet med ord i 2018?

Forfatter og kunstkurator Lars Mørch Finborud er musikkspaltist i Morgenbladet. Sandeep Singh har lenge skrevet om musikk i VG og er også tidligere kjent som Idol-dommer. Sammen med forlagssjef i Fanfare og tidligere artist Synne Øverland Knudsen møter de kulturjournalist og bladfyk Audun Vinger til samtale.
Artisten Emile The Duke, også kjent som hverdagsskildreren «Aasen», har latt seg inspirere av kveldens tema og kommer for å fremføre ferskt materiale på sitt helt unike vis.

SIKRE DEG PLASS PÅ NASJONALBIBLIOTEKETS ARRANGEMENTER
Et begrenset antall gratisbilletter legges ut i forkant – se lenke i eventet eller på nb.no. Det vil alltid være flere plasser tilgjengelig i døra ved arrangementstart.

Gratis forhåndsbilletter sikrer plass (unummerert) i salen for arrangement ved oppmøte senest ti – 10 – minutter før arrangementsstart.

ARRANGEMENTET ER DEL AV SERIEN «Å SKRIVE OM MUSIKK»
Musikktidsskrifter har vært en kilde til diskusjon, kritikk og utforskning, et sted man kan finne sitt miljø og gjøre nye oppdagelser. Norske musikktidsskrifter, fanziner og -aviser har vært viktige for mange musikere og musikkinteresserte innenfor en rekke ulike sjangre. Hvilken rolle spiller de i dag?
I Nasjonalbiblioteket er de norske musikkpublikasjonene samlet og bevares for fremtiden. Stadig flere av dem blir digitalisert og gjort tilgjengelige på nett, der man kan se utvikling og kontinuitet i formidlingen av musikk på trykk. I fire arrangementer før sommeren ser vi nærmere på noen av dem, og inviterer til samtaler om å skrive om musikk innenfor tre ulike sjangre: viser, blues og rock.

Program
16.4. kl. 19 | Å skrive om musikk. Sandeep Singh, Synne Øverland Knudsen, Lars Mørch Finborud og Audun Vinger. Musikk ved Emile The Duke
26.4. kl. 19 | Blues i tekst og tone. Knut Reiersrud, Øyvind Pharo, Rune Endal og Audun Vinger
15.5. kl. 19 | BEAT 24/7. Ina Blom, Torgrim Eggen, Jan Omdahl og Audun Vinger
7.6. kl. 19 | Fra Chat Noir til proletar! Hanne Juul, Kari Slaatsveen, Trond Haugen og Audun Vinger

Detaljer

Dato:
16. apr 2018
Tid
19:00 - 20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/205610726697402

Sted

Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110, Solli plass
Oslo, 0255 Norway

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.