Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Fre 29. – søn 31. mai: Josefine Visefestival

29. mai 2015 - 31. mai 2015

Bokken Lasson

Josefine Visescene fyller 20 år i år, og Norsk Viseforum fyller 40. De samler kreftene bak Josefine Visefestival i en bred markering med dyktige norske viseartister. Den foregår på den vanlige scenen på Vertshuset Josefine, samt på en teltscene i hagen utenfor. (Klikk programmet for å zoome inn).

Program

Bokken-Lasson-WFredag 29. mai kl. 17.00:

ÅPNING av festivalen ved Bokken Lasson-statuen.

 

Josefine Visescenes ledertroika bekranser statuen av Norges første moderne visesanger Bokken Lasson (1871–1970) på hjørnet av Oscarsgate og Hegdehaugsveien. Hun er en underkjent storhet i norsk kulturliv som var født i nærområdet og turnerte som vise – og kabaretsanger i Norge og i Europa. Hun grunnla Chat Noir! Vi toger sammen rundt hjørnet og inn i Josefines Hage mens vi synger «Hovedøen» som opprinnelig ble laget til Bokken av hennes mann Vilhelm Dybwad. Forsanger er Kari Diesen hvis mor Kari Diesen gjorde denne visa til en slager.

GRATIS ADGANG.

Blank6mm


Kl.18.00 – Teltscenen: ØYSTEIN SUNDE  og TOM LUND

Øystein-Sunde-W

ØYSTEIN SUNDE  og TOM LUND i munter gitarlek over Øysteins viser! «Skal det vær’en bossa nå, da?» Birger Mistereggen, perk. Knerten Kamfjord, bass.

Billetter kr 400.

Facebook • Billettservice


Kl. 19.00 – Klubbscenen: BESTILLINGSVERK:  «Novelleviser» av HILDE LINDSET og MARCUS PAUS.

novelleviser-w

Med Joachim Kwetzinsky, klaver, Julie Kleive, Ruth Wilhelmine Meyer og David Fielder, sang.

Novellevisene befinner seg i en tveposisjon mellom prosa og kunstsang. Alle tekstene er novellistiske førstepersonsberetninger, og ikke tradisjonelle sangtekster. Tematisk handler det om evige eksistensielle utfordringer i et moderne perspektiv, i skjæringspunktet musikkdramatikk og visekveld. Hilde Lindset er prisbelønt novelleforfatter. Marcus Paus er en av de mest bestilte og fremførte norske samtidskomponister i sin generasjon.

Billetter kr 230.

Facebook • Billettservice


Kl. 20.00 – Teltscenen: SOFIA KARLSSON med Mattias Perez, gitar.

Sofia-Karlsson-w

Sofias gjennombruddsalbum «Svarta ballader» fra 2005 med Dan Andersson-tekster solgte over 100 000. Hun lå på Sverigetopplista i 54 uker. Stor suksess fulgte. Etter flere år med nye CD’er, listeplasseringer, høyt salg og hittil fire Grammispriser ønsker vi Sofia Karlsson velkommen tilbake til oss. Mange har ønsket seg dette!

Billetter kr 400.

Facebook • Billettservice


Kl. 21.30 – Klubbscenen: STEINERFOSS

steinerfoss

En årlig konsert på Josefine Visescene er pensum på musikklinjene på Foss VGS og Oslo By Steinerskole. De presenterer et utvalg av de flotteste gruppene og artistene fra sine frodige og kreative miljøer.

Billetter kr 100.

Facebook • Billettservice


Lørdag 30. mai

Kl. 13.30 – Klubbscenen: NORSK VISEFORUMS JUBILEUMSKONSERT

Artister ved Norsk Viseforums 40-årskonsert

Norsk Viseforum har vært i visas tjeneste over hele landet i 40 år og presenterer uoppdagede viseartister fra Norge for å markere dette. De har lyst ut visekonkurranser og stipendier i disse dager og funnet gull i distriktene. Bildet over viser noen av deltakerne på jubileumskonserten: Amund Bjønness (les mer her), Monica Eide, Marion Rodgers, Tonje Halbjørhus og Nina GaardenSørlandet bidrar med visepoptrioen Ask – mer om dem på viser.no’s artistside.

Tonje Halbjørhus (22) og Amund Bjønness (40) er vinnerne av Østnorsk Viseforums stipend 2015, mens Nina Gaarden (25) vant Nordnorsk Viseforums stipendkonkurranse.

Sjekk mer på viser.no

Billetter kr 230.

Facebook • Billettservice

 


Kl 15.00 – Teltscenen: GROVE HORN

GroveHorn

Halvt svensk og halvt norsk. Fire unge fyrer synger gamle tradisjonelle viser fra begge land. Rallarviser, sjømannsviser og lofferviser. Gruppa selv betegner det som rallarpop. De har spilt høyt og lavt de siste årene, og trives like godt enten publikum er unge eller gamle. Trygve Ramnefjell (sang, fløyter, munnspill m.m.), Christian Bjølseth (gitar, banjo), Klas Anders Haglund (fele, mandolin, mandola) og Anders Olsson (kontrabass).

Billetter kr 230.

Facebook • Billettservice

 


Kl. 16.00 – Klubbscenen: Dobbeltkonsert med ELLEN SOFIE HOVLAND og SIGRUN LOE SPARBOE

Ellen-sifie-Loe-w

Artistene kjenner hverandre ikke, men er to av de unge, ambisiøse som har gjort sterkest inntrykk på Josefine-publikumet de siste åra:

Kl. 16.00 – ELLEN SOFIE HOVLAND med musikere

er årets Spellemann-prisvinner med oppsiktsvekkende god observasjonsevne, hun er sterk både på tekst, melodi og framføring. En unik og betagende kombinasjon av sårbarhet og trygghet (med tidvis «vågede» tekster! Red.anm).

Kl. 16.45 – SIGRUN LOE SPARBOE med musikere

er fra Harstad og flytta i fjor fra Grünerløkka i Oslo til et lite nes utenfor fødebyen for å satse på musikken. I et rødmalt hus i fjæra har hun funnet tid og ro til å komponere og skrive nye viser. Stor musikalsk tilstedeværelse og nerve.

Billetter kr 230.

Facebook:  Billettservice: 


Kl.17.30 – Teltscenen: No. 4

No4-w

Denne lekne visetrioen har hjertet sitt i Oslo. De henter inspirasjon fra Nora Brockstedt til Beyoncé, og tekstene er ofte inspirert av rim og rytme fra hiphop-verden. Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek har eksistert som band siden de begynte å skrive låter sammen på interrail i 2007. Siden da har bandet gjennomgått de fleste faser hva gjelder inspirasjonskilder, lydbilde og bandnavn.

Billetter kr 400.

Facebook • Billettservice

 


Kl. 19.00 – Klubbscenen: STIAN CARSTENSEN sang og alle instrumenter

stian-carstensen-w

For første gang en konsert med melodi og tekst av Stian! Framført med komp av for eksempel leirgauk. Mange urframføringer! Stian er den musikeren som har spelt flest ganger hos oss.

Billetter kr 230.

Facebook • Billettservice

 


Valkyrien-Allstars-Tuva-Syvertsen-wKl. 21.00 – Teltscenen

VALKYRIEN ALLSTARS Viseversjonen.

Tuva Syvertsen, Erik Sollid og Magnus Larsen.

 

Billetter kr 400.

Facebook • Billettservice

 


Søndag . 31 mai

Kl. 14.00 – Klubbscenen

HYLLEST TIL BOKKEN LASSON

Bokkens-kveld-w

Torgeir Rebolledo Pedersen

stuntpoeten kommer med spesialskrevet stoff fra lokalområdet til festivalen.

Åselill Sæthre

jazz-og visesangeren fremfører Bokken Lassons viser tolket gjennom egne erfaringer og musikalske preferanser. Med pianist Eyolf Dale.

Morten Røhrt

skuespiller og Homansbybeboer, forteller spennende historier i lyriske vendinger rundt Josefinesgate og Lasson-løkken.

Billetter kr 230.

Facebook:  Billettservice:


Kl. 16.00 – Teltscenen

OLE PAUS med Håkon Iversen og Børge Petersen-Øverleir.

En av våre store støttespillere og viktige visevenner underveis i alle retninger.

Ole-Paus-w

Billetter kr 400.

Facebook • Billettservice

 


Kl. 18.00 – Teltscenen: AVSLUTNINGSKONSERT

Troikaen-w

Ledertroikaen Kari SvendsenLars Klevstrand og Jørn Simen Øverli byr på 20 års viseminner, nytt stoff, overraskelser og GJESTEARTISTER! Happening!

Billetter kr 230.

Se mer på Josefines side…

Detaljer

Start:
29. mai 2015
Slutt:
31. mai 2015
Hendelse Kategorier:
,
Hjemmeside:
http://josefinevise.no/josefine-visefestival/

Sted

Josefine Vertshus
Josefinegt 16
Oslo, Oslo 0351 Norge
Telefon:
2269 3499
Hjemmeside:
http://josefine.no

–> Legg inn et visearrangement her – konsert, kurs, møte osv. Ta med bilde (i jpg-format, under 2 MB) og skriv kort om arrangementet.