NVF-banner
DVD-logo

deLillos: Huskeglemme

 

LP-utgaven fås blant annet hos LiteNyttBig Dipper, The Garden og Platekompaniet.

 

 

blank
Revet kant

deLillos - Huskeglemme

Gruppa deLillos hadde for et par år siden 25-årsjubileum som ble markert med en turnè med originalbesetningen fra tidlig 80-tall. Nå er de plateaktuelle med albumet Huskeglemme som slippes på CD og vinyl. Huskeglemme er gitt ut på LP i 500 eksemplarer fordelt på fire farger på labelen Kick Me Records. Platen er sympatisk nok tilegnet Anne Cath Vestly.

HuskegelmmePlata er rolig og nesten som en viseplate uten mye elektrisk gitar og trommet. deLillos har her beveget seg bort fra Kokken Tor og lignende kraftlåter. Det virker som deLillos vil fortsette i den noe enklere stilen da gitarist Lars Lundevall som var med å gi deLillos mer tyngde de siste femten årene, ikke er med på denne plata.

Nå skal jeg være den første til å innrømme at jeg har et stort hull i kjennskapet til deLillos mellom 2000 og nå. Min deLillos-periode strakte seg i hovedak fra Hjernen er alene til Varme Mennesker. Men Huskeglemme føyer seg fint inn i rekken av de ettertenksomme og litt mer stillfarne låtene fra denne perioden.  På de rolige låtene på Huskeglemme, kan man nyte elegant gitarspill fra Lillo-Stenbergs hånd. Særlig på låta Sint og på sistesporet som er en hyllest til Neil Young. På låta Flink har deLillos fått hjelp av Ida Maria Børli Sivertsen som synger duett med Lars Lillo-Stenberg.

De naivistiske tekstene som Lars Lillo Stenberg skriver er svært sjarmerende og søte i sin form. Koringene til deLillos er og hjertelig tilstede på denne plata. Samtidig er det mange viktige temaer som han tar opp og som man kanskje lett overser på bekostning av den naivistiske, barnlige formen i tekstene og den særegnet vokalbruken. Her er tekster som tematiserer å bevare ens identitet,  forgjengelighet, gammelt vennskap som sakte forvitrer ved dårlig vedlikehold, eksempelvis i sangene FlinkDøden og Hold på en venn. Lytt, det er artig å være med på Stenbergs betraktninger ikledd en litt beskyttende form.

Lars Beckstrøm har pleid å skrive en sang eller to til hver deLillos-utgivelse. Så også på Huskeglemme. Låta heter Salih og Rose og er en artig historie om en tur til Tyrkia. Jeg ser for meg at det må har vært et ferieminne som satte en ekstra spiss på oppholdet. Han har også skrevet Lage Mat som har i seg en aldri så liten referanse til til Lennon/McCartneys Revolution i riffet.

Også på LP

I tillegg til CD og nedlasting, foreligger dette albumet også på LP. Labelen Kick Me Records har under kyndg ledelse av Hening Olsen jevnlig gitt ut enkelte album på vinyl. Foryten Huskeglemme, har de gitt ut LPer med Backstreet girls og Jokke. Godt vi har slike! Jeg kommer ikke inn på katalogen eller annen info om labelen, kan man kontakte dem på e-post.

På mitt LP-eksemplar er det imidlertid litt skurr på de aller lyseste tonene på de første sangene på side B. Jeg tror ikke det er stiften min det er noe galt med. Jeg har testet på flere uspilte vinylplater jeg nylig fikk i hus. Jeg håper det kun er på mitt eksemplar, at det har blitt klemt i posten eller noe. Kanskje det var siste eksemplaret i pressingen. Hva vet jeg. Huskeglemme er gitt ut på LP i 500 eksemplarer fordelt på fire farger.


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no