NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Einmal kommt die Liebe: Wunderbar! The music of Zarah Leander

Provocateur Media.
På selskapets hjemmeside kan man bestille CDen. Den kan også kjøpes i musikkforetninger over det ganske land.

Einmal kommt die liebe har hjemmeside og myspace-side.

 

 

Revet kant

Wunderbar! The music of Zarah Leander – tolket av Einmal kommt Die Liebe

I anledning den svenske skuespiller- og sangerinnen Zarah Leanders 100-årsjubileum, har Einmal kommt die liebe gitt ut en hyllest-CD til henne. Utgangspunktet for Cden var en kabaret gruppen satte opp for noen år siden med tittelen Rosor och Champagne. Nå har materialet omsider kommet på CD.

Wunderbar CD-omslagGruppen har hele tiden næret dyp beundring for sangerinnen med den dype kontra-alt-stemmen. Det skulle passe godt for Einmal kommt die liebe å tolke henne. Med besetningen Bitten Forsudd på tuba, Anne Grete Lunner på flygel og Mai-Brit Kristoffersen med en vokal som kler Leander-repertoaret fint, gir de en kraftfull kabarétaktig fremføring av sangene som gjerne kunne vært fremført i Berlin i 30- og 40-årene. Et artig poeng her er at navnet på på bandet Einmal Kommt die liebe har sitt opphav i en av sangene til Zarah Leander.

En gang hvert fjerde år gir de ut plate. Sånn i snitt. Debutalbumet i 1991 het Skjebnen er ugrei. Etter noen år kom en EP med tittelen Ondt blod fra Mysen kom 1995, og i 1998 gav de igjen ut en CD: Fem fra glemselen og åtte fra hukommelsen. En ny Cd med tittelen Røversanger

kom i 2006. Einmal Kommt die liebe har og bidratt på barne-CDen Kvirrevirrevapp med Trollmors sang og med Det hev ei rose sprunge på jule-CDen Når nettene blir lange.

På CDen med sanger av Zarah Leander er det morsomt å høre dem fremføre materiale fra en av sine inspirasjonskilder. I tillegg er det flotte tolkninger fra et av landets mer særegne band. Spesielt gøy var det å høre Einmal kommt die liebe spille låta som gav opphav til gruppens navn. De har dessuten flettet inn mange artige musikalske detaljer i musikken. Her og der hører man småting som lurer seg frem innimellom. I spor syv, Ich weiss es wird einmal ein Wunder gesche`n klinger Bitten Forsudds dype stemme sammen med Anne Grete Lunner og Mai-Britt Kristoffersens flotte englekor i bakgrunnen – Edelweis.

På alle Einmal kommt die liebes utgivelse finner jeg utrolig flott musikk. Ikke noe jeg lar stå på i tide og utide. Den er for krevende til det. Men jeg setter den på når jeg skal kose meg, skjenke i en karaffel rødvin, slukke alle elektriske lys, skru lyden litt ekstra høyt opp og lytte til spennende musikk. Det er flotte klanger Anne Grete Lunner får frem på flygelet, og med Mai-Britt Kristoffersens dype vokal og tubaen til Bitten Forsudd i bånn blir dette stemningsfulle tolkninger av fine melodier og mange vakre tekster. Hør bare på spor 4 om å stå og vente på den an elsker, i regnet.

Med på denne Cden har de Geir Sundstøl på diverse strenger, Per Madsen på perkusjon, og Martin Caspersen på vokal på spor en. Alle bidrar dessuten som russiske korister.

På Wikipedia er det en lesverdig side om Zarah Leander, skjønt nettleksikon som alle kan redigere som de vil, er jo litt suspekte. Undertegnede har til og med vært inne og redigert på den.


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no