«På Stengrunn»-gjengen og Moddi med ny video

På Stengrunn: På Gjensyn

Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Carl Morten Iversen og Moddi spiller låta På gjensyn, fra albumet med samme navn som slippes 6. desember 2019.


KontraKristian: Ukulelens gravøl

Musikkvideo for singelen Ukulelens gravøl, en trist historie om en vakker ukulele fra Thorleif Larssens verksted som ble knust under innspillingen av artistens første album. Videoen er spilt inn på Hemnesberget en solfylt sommerkveld.
Tekst og melodi: Kristian Rødvand. Regi, filming, klipping og redigering: Jørgen Straumfors.


Christian Søgaard Trio: Fuldmånemassakre

Tekst: Pernille Plaetner, musik: Christian Søgaard.
Christian Søgaard sang, harmonika, harmonium. Morten Nordal guitar, Jens Holgersen kontrabas. Indspillet i Mexica Studio 2019. Videofotograf Knud Mortensen, redigering Lisbeth Refbjerg. Christian Søgaard har tidligere spilt flere ganger i Norge med Povl Dissings Trio.

Hvad er det med den fuldmåne? Nogle bliver vanvittige, søvnløse og overfølsomme, når månen hænger som en blussende, rund kugle deroppe på himlen. Andre mærker ingenting – men undlader sjældent at ryste mildt overbærende og vantro på hovedet af de første.

Fuldmånemassakre er skrevet af to, der deler lidelserne under fuldmånens påvirkning.
Teksten opstod en af de nætter, hvor Pernille Plaetner igen-igen sad med sin yngste og delte en banan og et glas mælk midt om natten, mens resten af familien sov fredeligt og uforstyrret. Den 1-årige smattede rundt med bananen og havde en (fuldmåne-)fest, Pernille greb en pen og griflede de første strofer af Fuldmånemassakren ned på bagsiden af en kuvert, der tilfældigvis lå på køkkenbordet.

Da den færdige tekst landede hos Christian Søgaard, vidste han præcis, hvad hun snakkede om. Fuldmånespøgelset huserede nemlig også i hans nætter, så det var ingen sag at skrive musikken – eller for den sags skyld synge sangen med troværdighed.

–> Dette er den første danske video som viser.no har fått tilsendt, vi håper flere nordiske viseartister gjør det samme!


Synvis: Motorsag-mazurka’n

Tekst/melodi/produksjon: Caroline Synvis.


Lars Knutsen Rønvikgutt: Hav

Her er videoen «Hav» fra mitt siste album «Du og Æ». Sangen er en hyllest til havet som har betydd masse for meg og alle andre som bor i nord. Teksten er skrevet i samarbeid med Trond Erlend Willassen og er i tillegg inspirert av Havboka av Morten A. Strøksnes. Takk til Stian Nilsson som er produsent.
Du får kjøpt CDen i Bodø på Melkebaren sentrum/City nord, Fotohuset Johnson, Bodøbakeriet og Coop Prix Volden. Albumet er også tilgjengelig på Spotify, Tidal og iTunes


Bunadsgeriljavisa av Per Aarsund.


Se flere videoer i vår Showcase/VISEKASSE!

Oppdatert: 6. nov 2019.