Sigrid Moldestad omslag

Sigrid Moldestad: Vere her

Sigrid Moldestad hadde release på sin femte soloplate Vere her i september, og for en plate. Hun er som de fleste vet en av Norges fremste artister innenfor folkemusikken og folkerocken.  Denne gangen opplever jeg at hun eksperimenterer og leker seg med musikken sin ved å blande elementer fra tradisjonell folkemusikk, den norske visetradisjonen, americana og poprock – resultatet har kort sagt blitt meget bra!

Trond Skarsten
Artistbilde
Sigrid Moldestad

Sigrid Moldestad skriver tekst og melodi selv og har sterke, direkte og ekte fortellinger å komme med. Melodiene er både søkende der det behøves – eller mere rocka hvor dette er mer i harmoni med det tekstmessige innhold. Om den enkelte artist visste hvor mye det kan bety å la tekster og gjerne noen utvalgte bilder følge med platen, så hadde alle gjort det – innstikksheftet er et absolutt «must». Gode arrangementer, klokkeklar vokal som oppleves som om hun synger bare for deg, og ikke minst dyktige musikere, gjør denne platen til noe utenom det vanlige. Kan til tider åpne for assosiasjoner til det Tove Bøygard står for, men Sigrid Moldestad står helt på egne ben både melodisk og tekstmessig.

Platen begynner litt «udefinert» men tar seg, etter min vurdering, skikkelig opp fra Eg vil vere her og beholder dette grepet utover og gjennom Ordlaus ven og Stundene – mye kjærlighet og undring over hva livet kan utvikle seg til er samlet i disse totalt 13 produksjonene. Her deler hun sine erfaringer, redsler, trøst, gleder og klokskap med lytteren med ganske raus hand – kort og godt sanger om å være her… Sigrid Moldestad er to ganger Spellemann prisvinner fra før og aner vi her muligheten til en tredje?

Sigrid Moldestad gir i innstikksheftet full kreditt til samtlige som har deltatt på platen når hun slår fast at sangene har fått sine uttrykk og farger gjennom et tett samarbeid med alle musikerne i bandet.

Og disse personene er med, i tillegg til produsent Yngve Leidulv Sætre og Sigrid Moldestad selv på vokal og feler: Sigbjørn Apeland: Tangenter og vokal, Anders Bitustøyl: Bass og vokal, Jørgen Sandvik:  Strenger, Roald Kaldestad: Strenger, Anders Røine: Munnharper, langeleik og vokal, Kåre Opheim: Perkusjon, Anders Hall: Bratsj og fele.

5 tonerGode tekster, flott vokal og gode musikere som må ha hatt mye moro under innspillingen – en mere klokkeklar 5’er har jeg ikke hatt på noen av mine spillere på lang tid!

(La meg avslutte med en henstilling til Sigrid Moldestad – om du og bandet skulle komme i nærheten av Kongsberg – kan du være så snill å ta kontakt med Viseklubben Christian!)

Sigrid Moldestad: Vere her
Grappa Musikkforlag 2017
GRCD 4567