Facebook-arr hjelp bilde 1

1: Gå inn i din profil, klikk “Mer”, deretter “Arrangementer”. Øverst til høyre i det nye vinduet finner du “Opprett arrangement” (Klikk gjerne bildet for slideshow!)

Ja, jeg vet det: Facebook er ikke “bare bra”. De samler, lagrer og deler med annonsører alt de kan finne av opplysninger om deg. Så jeg skjønner godt at mange ikke vil ha noen FB-profil. Men det  går an å finne en mellomløsning, av og til er det nødvendig. Følg de tre punktene på bildene!

Øyvind Rauset
Facebook-arr hjelp, bilde 2

2: Klikk øverst til venstre på “Opprett privat arr”, her må du velge “Offentlig arrangement”.

Du trenger ikke lage en “personlig” profil, det holder med en helt “basic” profil uten bilde, presentasjon eller noe som helst. Deretter kan du opprette arrangementer. (Har du allerede en profil, kan du selvsagt bruke den).

Om du lager Facebook-arrangement av konserten, kommer dette automatisk rett inn i kalenderen, bildet også. Du bestemmer selv hvor mye du vil legge av opplysninger, men litt “brødtekst” om konserten og artisten er lurt.

I år kommer det inn nesten 3 ganger så mange konserter som årene før. Jeg har kort arbeidstid som også skal brukes til å skaffe artikler på disse sidene og redigere et nordisk blad, så å bruke timevis hver måned på å legge inn konserter manuelt på bakgrunn av pressemeldinger og bilder går ikke lenger. Derfor: Opprett Facebook-arrangement og send oss linken — eller legg inn konserten direkte gjennom vårt konsertskjema.

FB-hjelp 3

3: Her er vinduet der du skriver om konserten. “Vert” er ikke Norsk Viseforum, men din profil eller den klubbsiden du har gått ut fra. I “Beskrivelse” bør du ha noen få avsnitt om artisten og evt. stedet, og ta med navnet på gjestemusikere. De nederste linjene er valgfrie, men om du opptrer på en kafé, kan den evt. settes som medarrangør.