Musik i smuk natur
Musik over Præstø Fjord: Folketoner og dans i smuk natur.

9-12 aug: Musik over Præstø Fjord

Viseteltet
Magisk stemning i viseteltet er et typisk øjebliksbillede fra Musik over Præstø Fjord.

Musik over Præstø Fjord gennemføres for fjerde år i træk i dagene 9.–12. august med masser af musik, sang, dans og oplevelser for både børn og voksne. Men det betyder ikke, at alt er ved det gamle.

Per Jensen

For første gang er hele festivalen flyttet til landsbyen Nørre Smidstrup ved Tappernøje. Centrum for begivenheden er adressen Smidstrupvej 69 hos initiativtagerne, Anne Grete Kamilles og spillemanden Søren Korshøj, men der ville slet ikke være plads til det omfattende program uden et aktivt medspil fra nabogårdene. Campen har fundet sin naturlige plads på “Østervang”, Smidstrupvej 66, i Evalds Teltcamping – fem minutter fra festivalpladsen. Fem minutters gang i den anden retning er der gratis parkering på “Enghavegård”, Smidstrupvej 54. Og et lige så vigtigt aktiv sørger “Smidstrupgård” på Smidstrupvej 64 for. Her har man tømt og fejet laden for halm, så der er god plads til baller og koncerter i festivalens Danselade.

Musik over Præstø Fjord er dog fortsat en folk-festival, som bygger bro mellem det nye og det traditionelle, de unge og de gamle, de nysgerrige og de garvede, og ikke mindst mellem musikken og dansen – mellem folk og musik.

Musik i smuk natur
Musik over Præstø Fjord: Folketoner og dans i smuk natur.

Programmet byder på en række nyheder. For eksempel UFO, der lystrer det borgerlige navn Kristian Humaidan og kendt som hiphopper. Men han har kastet både hip og hop over bord og er sprunget ud som vaskeægte singer-songwriter med noget på hjerte. Han optræder med band der tæller to guitarer, kontrabas og cajon (kombineret siddeplads og slagtøjsinstrument). Den kendte popduo Souvenirs er ligeledes sprunget ud på en ny bane som folkband og storytellertrio. Nils Torp og Sofie Bonde er suppleret med violinspillemanden Klaus Pindstrup. Og så bliver festivalpublikummet denne gang også præsenteret for amerikanske folketoner. Det sørger Tobacco for med en energisk blanding af bluegrass, ragtime, country, skiffle med mere.

Låveball
Festivalen byder også på ladebal for børn og voksne.

Musik over Præstø Fjord byder også på masser af visesang, og som noget nyt er der i år anskaffet et “strygefrit” telt, som slås op i forventning om, at visesangerne indtager det og giver det, om ikke krøller, så lidt kulør.

Festivalen rummer desuden en lang stribe af workshops i musik og dans, og i år har gøgleriet for alvor vundet indpas med undervisning af både børn og voksne. Traditionen tro er der også DM i Folk.

 

  • Hele programmet for årets festival kan studeres på hjemmesiden: folkemusik.com.
  • Få det enorme programmet som PDF.
  • Yderligere oplysninger: Anne Grete Kamilles – mail.  Tlf. 3137 5311
Ny dansebane
Den nye dansebane indvies fredag, når Søren Korshøj og ViTroBa spiller op.