Josefine-logo

Josefine Visescenes store høstprogram 2016


14. september: TØNES med band

Nok en gang har vi gleden av å ha TØNES på scenen 20 år etter han var hos oss for første gang!
Tønes har med seg et band på 4 stykker for å markere jubileet skikkelig!

NB! Billetter a kr 300/250

ToeNES


21. september: Elle Melle med Hanne Sørvaag

ELLE MELLE er blant annet kjent for sine mange radio-hits, som «Frokost På kafé», «Ikkje Vekk meg Når Du Går», «Himmelhøge Sti».

Ny CD og komplett notebok.

Elle-melle-alle-w

Ole Alexander Mæland, vokal, ak.gitar. Odd Erik Ognedal, piano, vokal.

Svein Hyttebakk, el.- og ak.-gitar. Jon Konrad Strøm, saxofon, orgel, perkusjon.


28. september: Trippelkonsert

Trippelkonsert-w

Audinho da Viola, De Ubrukelige og Kamphus, Hellerdal og Homlong

Her spilles visene du aldri har hørt, men ikke kan leve uten. De møttes på et stuegulv en natt i april, og gjentar nå suksessen på Josefine Visescene.

Hør De Ubrukelige

NB! Konserten er i 2. etasje!


5. oktober: Jeg går og drømmer

Pressebilde-Siril-&-Alf-w

Alf Hulbækmo og Siril Malmedal Hauge

De har tonesatt dikt i frie former av Nils Yttri. For eksempel om blyantspisseren som får en tykk klump i halsen sin hver gang den utfører en rutineoperasjon.

Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo begynte å spille sammen i 2011. Begge har bred musikalsk bakgrunn og har studert ved jazzlinja i Trondheim. Duoen har opptrådt i inn- og utland og holdt konsert både på festivalscener, klubber og kafeer. Forhenværende Frank Zappa-keyboardist; Tommy Mars, beskrev musikken som ”original og modig” etter å ha hørt duoen på Molde Jazzfestival sommeren 2014.
I 2016 gav de ut sitt debutalbum ”Jeg går og drømmer” på Athletic Sound. Albumet er inspirert av diktene til den norske poeten Nils Yttri (d1980) fra Drammen. Han var billedkunstner og lyriker, som rakk å gi ut to diktsamlinger før han døde 33 år gammel. Nils Yttri er ukjent for mange, men har blitt løftet fram av folk som Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold.
Siril & Alf har laget musikk på Yttris dikt. Den framfører de med den deilige friheten og enkelheten som oppstår i duoen med bare sang og piano; en frihet som gir spillerom for to lekende musikere. Diktene har frie former og original billedbruk som tar komposisjonene i spennende retninger: her møter vi hunden på gata som spiser mannens ”drømme-øye” og siden følger ham på hans vandring… Og blyantspisseren som får en tykk klump i halsen sin hver gang den utfører en rutineoperasjon.


12. oktober: Oslo By Steinerskole

Steinerskolen-W

Elever på Oslo By Steinerskole komper hverandre med egne sanger. Gled deg til nyskapende fremføringer og særegne tolkninger fra dyktige og spillelystne musikklinjeelever!


19. oktober: Alf Cranner 80 år!

Venner og kollegaer i strie strømmer hyller viseveteranen!
Bokslipp: Alf Cranner har skrevet om vennskapet med Alf Prøysen.

Cranner-Alf-w

Alf Prøysen og Alf Cranner – én sjel i to legemer

Alf Cranner hadde akkurat gitt ut sin første viseplate da han traff visemesteren Alf Prøysen. Vennskapet mellom de to var umiddelbart. Fra det første møtet i 1964 til Prøysens død i 1970 stod de hverandre svært nær. Fra Alf til Alf er historien om et vennskap. Den speiler en nær relasjon som går gjennom flere år, via samvær, brev og telefonsamtaler.

Bok-Cranner-wDen unge Alf er vestkantgutt med kunstnerambisjoner, den eldre Alf er folkekjær og folkelig dikter fra Hedmarken. Den eldre kjenner seg likevel igjen i ungdommen, og blir som en far for ham. Cranner føler stor ambivalens til arven han bærer, men Prøysen hjelper ham til å frigjøre potensialet i seg selv, både som kunstner og i livet. Gjennom vennskapet med Prøysen tør Cranner å konfrontere sin egen fortid, og sammen med Cranner får Prøysen får være helt seg selv. De to hadde mer enn sceneskrekk felles, og vennskapet svinger fra mester og læregutt til en dyp gjensidighet og samarbeid. Fra Alf til Alf er en fortelling to kunstnersinn som finner fellesskap i mer enn viser, og skildrer en unik relasjon i stadig utvikling.

Alf Cranner inviterer leseren inn bak scenen, og boka gir leseren et unikt innblikk i Prøysens store menneskelighet, fra en av dem som stod ham aller nærest.


26. oktober: Ti mordballader og en om kjærlighet

Midtnorske toppmusikere med nykomponert musikk til et knippe skillingsviser, gravd frem fra «skillingsvisesamlingen» ved NTNU Gunnerusbiblioteket i Trondheim. 

Forbryter-1.-w

Rasmus Rohde, banjo/elgitar/sang. Trygve Brøske, piano/pumpeorgel Håvard Lund, bassklarinett. Håkon Mjåset Johansen,trommer.

Rasmus Rohde er best kjent fra Rasmus & Verdens Beste Band som har mottatt flere Spellemannspriser. Pianist Trygve Brøske har bl.a. jobbet med Anne Lise Berntsen, Per-Arne Glorvigen og Sissel Kyrkjebø, Håkon Mjåset Johansen er trommeslager i «Come Shine», Trondheim Jazzorkester og i en mengde andre prosjekt, mens bassklarinettist Håvard Lund har bakgrunn fra Farmers Market, Frode Fjellheim Transjoik og Trygve Seim Ensemble.

Konserten byr på historier om den franske linedanseren Charles Blondin som gikk på stram line over Niagarafossen, om Maren Jægtvik som ble halshugd på Hitra, om emigrantskipet Norge som gikk på grunn ved Rock All og om en løytnant som blir stekt levende i en bakerovn!

OBS! Konserten er i 2. etasje!


2. november: KONGSVERREs cello-orkester

KongSverres-celloorksester-w

Sverre Thorstensen har en fortid i elektronika-genren, men har den siste tida spilt konserter som trubadur og med cellokvartett. Denne høsten kommer de første akustiske utgivelsene fra hans hånd der han har fått hjelp av bl.a Jarle Bernhoft. De underfundige tekstene favner temaer fra skolepolitikk til det å slå på tromme, og tonefølge denne kvelden gis av ytterligere 3 dyktige musikere på stryk og perkusjon.

så jeg spilte en av de gamle låteneKongsverreDSC_4344-w
ingen overdøbs
ingen programmerte trommer
ingen dyrekjøpt lydsyntese
ingen instrumenter som ikke kan fraktes med sykkel
ingen jævla soundcheck
ingen neslesuppe
eller ukesvis i et dårlig ventilert lokale jeg kaller et
studio for å føle meg viktig
med skruing på basstrommelyd til øyelokka ble tunge
ingen jævla følgere på sosiale medier
ingen oppgitt dame som lurte på hvorfor jeg kom så
forbanna seint hjem
ingen ungdommelig begeistring
ingen falske håp
bare låta


9. november: Eigil Berg og Trond Granlund

4.-Trond-og-Eigil---Hyllest-w

En sjelden intimkonsert med to artister og låtskrivere med lang fartstid i norsk musikkliv. I tillegg til egne «hits» og anekdoter fra to lange karrierer blir det også musikk fra felles favoritter som Dylan, Ray Charles, Erik Bye og Chuck Berry.

TRINE SVENNERUD MELBY, nøkkelharpe. JAN ARILD MOE, kontrabass. TOMMY GRANLUND, spansk gitar.
–> Se videoen med Trond Granlund, Eigil Berg og Oslo Radio-Orkester.


16. november: Guro von Germeten med Schwindelfrei Orchestra

En smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, alt med en stor stemme og et hjerte av pur lidenskap.

Med LINE GRENHEIM, fele.

Guro-w

Hun har blitt beskrevet som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet».

Guro leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, alt med en stor stemme og et hjerte av pur lidenskap. Med seg til Josefines har hun deler av sitt Schwindelfrei Orchestra, og en piratkoffert fylt av norske sanger. Noen hentet fra hennes tredje plate, Jeg fant en bit av deg, noen sanger har fått ny språkdrakt for anledningen, og noen norske gjendiktninger av hennes mangespråklige helter blir det også tid og scene for.

«Det beste fra Norge siden oljen? Så godt at man må være død for å ikke bli sjarmert» Terningkast 6 Fredrikstad Blad

«Guro von Germeten igjen posisjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap»
Terningkast 6 Hamar Arbeiderblad

De siste årene har Guro von Germeten vært Vienna International Accordion Festivals ansikt utad og har prydet forsiden av  norske Jazznytt, i tillegg til omfattende festival- og turnevirksomhet, i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike, deriblant på Canal Street, By:Larm, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival Festspillene i Nord- Norge og Festspillene i Vestfold. I tillegg til en rekke liveopptredner på NRK og TV2 fikk hun også det ærefulle oppdraget å spille for Aung San Suu Kiy da hun hentet sin nobelpris i Norge. I 2014 ble hun tildelt Prøysens Kunststipend i forbindelse med jubileumsåret. I 2016 mottok hun statens kunstnerstipend for populærkomponister.
«Det er ganske enkelt slik popjazz med snev av russisk dans, Balkan og romanser skal gjøres.»
Gaffa.no, 5 stjerner

«Suveren cabaret- pop»
Terningkast 5 Bergens Tidende

Hjemmeside


23. november: Annar By

Pressebilde-Annar-By-2016-W

Annar solo med gitar, stemme og trampert.

Gitarvirtuost slåttespell, tradisjonelle viser og stubber pluss nye melodier til dikt av Hedmarksforfattere som Halvor Floden og Ove Røsbak.


30. november: Bestillingsverkskveld

noterW

Gisle Kverndokk. Steinar Raknes. Evelyna Petrova,
Misha Alperin, Marte Eberson, Jon Larsen

Vår faste høstkveld hvor komponister/tekstforfattere kommer og urframfører splitter nye viser, enten alene eller med medmusikanter/sangere.

Støttet av Det norske komponistfond.


Se også Josefines hjemmesider for evt oppdateringer og endringer!


Publ. 14. sept 2016