Josefine-logo

Josefine Visescene våren 2013

 

6. februar: Haddy N’jie

Haddy N’jie

“Kjærlighetssanger og kampsanger som jeg har skrevet, og noen sanger jeg skulle ønske jeg hadde skrevet.”
Ørnulv Snortheim på gitar og Bernt André Moen på piano.

Hjemmeside:

www.haddy.no

13. feb: ELLEN SOFIE HOVLANDs underfundige kosmos.

SISTE: Nominert til Spellemannsprisen! Latter, sødme og en og annen kilevink. Egne viser.  Ny CD på KKV.

AUDUN REITHAUG, bass.

Med tekster om viderverdighetene rundt tiltrekning og spenninger mellom mennesker, debuterer visekunstneren Ellen Sofie Hovland med CD på Kirkelig Kulturverksted denne høsten. Hun er dermed en av de ytterst få debutantene norsk platebransje kan skilte med i år.

Den platen hun har skapt, formidler hennes egen stemme og gitarakkompagnement midt i et underfundig lyd-kosmos skapt av Morten Qvenild (allehånde tangenter) og Tanja Orning (Cello).Produsent Erik Hillestad har unngått å putte henne i det typiske visepop-mønsteret med trommer og bass og latt Ellen Sofie stå fram med sin egen styrke og sårbarhet.Ellen Sofies tekster og melodier er av det sjeldne slaget som både gir og krever: Gir latter, sødme og en og annen kilevink. Krever en kreativ, åpen holdning hos lytteren. Hun lar mange rom stå åpne, både i tekst og lydbilde, og derfor er det mulig å bli en medskaper i hennes verden. Hennes observasjoner er skarpe som et sverd. Og hun vender eggen elegant, overraskende som en samurai. Hva det handler om? Om menn som vet å bruke sin makt, og kvinner som spekulerer i å la menn bruke den. Om livet på Facebook, om begjær over alle støvleskaft, det ufattelige i å være elsket, og hva skjedde egentlig med idealismen? Man kjenner seg igjen i den bittersøte ensomsosiale stemningen som Ellen Sofie Hovland blottstiller i visene sine. Ellen Sofie Hovland er født i 1979 og har skrevet viser i noen år. Hun er psykologutdannet fra Universitetet i Oslo. Prosjektet er støttet av Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere.

Mer om Ellen Sofie finner du på: www.kkv.no

20. februar: Otto Nielsen

OTTO NIELSEN

TOM LUND, gitar.
KIRSTI HUKE, vokal.
SVEINUNG HOVENSJØ , bass.
STEIN INGE BRÆKHUS, trommer.

Nedstrippe versjon av TV suksessen – En grønnmalt benk i Rio – som ble sendt i to omganger før jul.

Les mer på NRK

27. februar: Kari Malmanger

Kari Malmanger, song, indisk harmonium. Solveig Sørheim, harmonium. Olav Mjelva, fele. Vidar Berge, gitar.
Tradisjonelle norske folkesongar i hovudsak frå Rosendal, Kvinnherad, Voss og Sogn.

CD-slepp: Kari Malmanger – No soli bakom blåe fjell

Dette er Kari Malmanger sitt soloprosjekt. Musikken er norsk folkemusikk i solo og samspel. Repertoaret har artisten tileigna seg over fleire år, gjennom innsamling, arkivarbeid og i kontakt med ulike kjelder. Det består av ulike folketonar frå Kvinnherad, Voss og Sogn, så her er alt frå vare stemningsfulle melodiar til humoristiske viser. Musikken er arrangert av Kari i samarbeid med musikarane og vert framført i vakkert og stilreint samspel på gitar, fele og harmonium.

Kari Malmanger – song

Kari Malmanger kjem frå Rosendal men er no busett i Sogndal. Kari syng tradisjonsmusikk frå Hordaland og Sogn og Fjordane, med hovudvekt på Hardanger, Voss og Sogn. Ho kvalifiserte seg til A-klassen på Landskappleiken som kvedar i 2009. I tillegg til å synge solistisk og i tradisjonell stil er Kari heller ikkje framand for å bruke improvisasjon og nyskaping i konsertsamanheng. Kari er utdanna frå Raulandsakademiet, Kvedarskulen på Ole Bull Akademiet og har master i Etnomusikologi frå Universitetet i Bergen. Ho har tidlegare medverka på utgjevingar, men dette er hennar fyrste solo-CD.

Musikarar:

  • Solveig Sørheim frå Etne – harmonium
    Solveig er komponist, pianist og organist med utdanning frå Griegakademiet i Bergen. Spelar i fleire sjangrar men har leika mykje med folkemusikk jazz og samtidsmusikk. Ho har arbeidd som organist i den norske kyrkja, men og spelt i mange ulike konstellasjonar som konsertmusikar.
  • Vidar Berge frå Strandebarm – gitar, mandola, dobro
    Vidar har vore innom mange musikalske sjangrar som blues, irsk og rock, men han har no landa i den norske folkemusikken. Han trakterar diverse gitar- instrument med alt frå 6 til 12 strenger, og som den ekte folkemusikkgitarist han er, skrur og stemmer han gitarane sine til mange ulike stemmingar, nett som ein hardbarka hardingfelespelar. Musikkutdanning har og kosta på seg; storfag musikk frå Høgskulen i Volda og 2 år med folkemusikk i Rauland, Høgskulen i Telemark. Vidar har medvirka på fleire CD-utgjevingar, mellom anna med gruppa SVER.
  • Erlend Apneseth frå Jølster – hardingfele
    Ein spelemann heile det norske folkemusikkmiljøet følgjer spent i framtida! Erlend søkjer utfordringar og har alt lukkast med å skape sin eigen ”signatur” som spelemann. Trass i at han legg ned mange timar med øving, legg ikkje unge Apneseth skjul på at det er på scena, framfor publikum han trivst aller best! Han har markert seg høgt oppe på resultatlistene på både fylkeskappleik, vestlandskappleik og landskappleik. Han er aktuell med CD-en Jølster 2012 saman med Sigmund Eikås, Gro Marie Svidal og Synnøve Bjørset, som er nominert til Folkelarmprisen 2012.

6. mars: Sturm und Drang – Lars Klevstrand – Sølvguttenes solistgruppe

LIEDER! VISER! KORSANG! ALT KAN SKJE!

STURM UND DRANG og LARS KLEVSTRAND med SØLVGUTTENEs solistgruppe.
EILIF MOE, gitar og sang. RAGNAR HEYERDAHL, fiolin. SVEIN HAUGEN, kontrabass. FREDRIK OTTERSTAD, dirigent.

13. mars: VoiceOver – Gammalt sølv

20  Sølvgutter som har kommet seg gjennom stemmeskiftet. Kjent fra turneer over hele Norge.

VoiceOver er ungdomsgruppen i Sølvguttene; en gjeng som alle har gått i stemmeskiftet, men som fremdeles har lyst til å synge og være tilknyttet koret. Noen gutter er også fortsatt aktive i hovedkoret.

Gruppen synger innenfor de fleste flerstemte sjangre: barbershop, Bellman-viser, mannskorsanger, country og populærmusikk kan nevnes som eksempler. VoiceOver har blant annet deltatt på Røa Musikkfestuker, God Morgen Norge, I kveld med Ylvis og Ultima-festivalen, og har vært på egne turnéer i Stockholm, København og Berlin. Per idag består VoiceOver av rundt 20 sangere.

FREDRIK OTTERSTAD, sang og gitar. FRIKK HEIDE-STEEN, dirigent.

20. mars: Musikalske talenter fra Steinerskolen

25 ungdommer fra Oslo By Steinerskoles musikklinje, 2. og 3. klasse videregående, synger norske låter, viser og ballader gjennom hundre år. Programmet spenner fra Alf Prøysen, Finn Ludt og Erik Bye til Jan Eggum, Vamp, Kaizers og de Lillos. Elevene blir kompet av sine kullkamerater.

3. april: «Markaviser» – JØRN SIMEN ØVERLI og FRODE HALTLI

JØRN SIMEN ØVERLI og FRODE HALTLI, akkordeon,  tar oss med inn i eventyrskogen i Nordmarka og på Krokskogen. Viser og historier fra folkelivet i marka opp gjennom tidene. Saftig og stemningsfullt.

Visst finnes det folkeviser fra Nordmarka og Krokskogen!
Morsomme og informative historier.

JØRN SIMEN ØVERLI, sang og gitar.

FRODE HALTLI, akkordion.

Ny bok og Cd ute!

http://kkv.no/en/Music/Utgivelser/2012/Markaviser/

69 markaviser i en sangbok!

Boka  bestilles på nett: www.fordforlag.no eller kjøpes i et utvalg Oslo-bokhandlere og på JOSEFINE VISESCENE.

69 markaviser i en sangbok! Parallellt med cd-utgivelsen fra Kirkelig kulturverksted gir Jørn Simen Øverli ut en visebok (Ford forlag). Det er en stor samling med alle slags viser med gode og morsomme historier til fra og om Nordmarka og Krokskogen – med noter, tekster og besifring. Foruten sangene fra cd-en det et rikt viseutvalg fra en periode på 400 år.

10. april: Østfolk

VEGAR VRÅDAL – fele, oktavfele, vokal
LINN ANDREAFUGLSETH – vokal, stavklokker
ÅSMUND REISTAD – mandola, resonatorgitar, vokal

For mange er Østfold en hvit flekk på folkemusikkartet. Men er Østfold virkelig fritt for folkemusikk? De tre musikerne i Østfolk tok saken. De lette, og fant; viser, slåttestev, religiøse toner og ballader; vilt og vakkert, fengende og lyrisk. Østfolk startet opp som en skolekonsertforestilling i regi av Rikskonsertene i Østfold. Nå er dette stoffet for første gang også tilgjengelig på plate!Vegar Vårdal – feler og sang, er en allsidig artist og pedagog, med faglig bakgrunn bl.a. fra Norges Musikkhøgskole og NTNU i Trondheim. Han jobber både som danser og musiker, med fele og hardingfele som hovedinstrument. Som folkemusiker virker han for det meste som soloartist, og som studiomusiker, eller i grupper som RUSK, Stolen from Norway, fant & fente, Patrik & Vegar og strengekompaniet. Vårdal underviser også ved bla Norges Musikkhøgskole, Ole Bull- studiet på Voss.

Linn Andrea Fuglseth – sang, orgel og stavklokker, har diplomutdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music & Drama. I tillegg til at hun har spesialisert seg innen tidligmusikkfeltet, er Fuglseth kjent som en av medlemmene i Trio Mediæval, en vokalgruppe hun startet i 1997. Trio Mediæval turnerer i USA, Asia og Europa, har utgitt fem innspillinger på ECM Records, og vært både Grammy- og Spellemann-nominert. Fuglseth har vært solist med bl.a. KORK, Det Norske Barokkorkester, Stavanger Symfoniorkester og Det Norske Solistkor. Forøvrig er Fuglseth dirigent for Bolteløkka Jentekor i OsloÅsmund Reistad – kontrabass, mandola, resonatorgitar og sang, har musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøyskole. Han har bred bakgrunn fra arbeid med norsk folkemusikk, bl.a. med Aasmund Nordstoga, Chateau Neuf Spelemannslag, Trispann og Fimbul. I tillegg driver han også med jazz, viser og musikk til fortelling og teater. Åsmund Reistad har deltatt på en rekke cd-innspillinger. I tillegg har han turnert og spilt på festivaler i mange land, bl.a. USA, Japan, Sør-Afrika, Russland, Tyskland, Ukraina og England.

http://ostfolk.wordpress.com/

17. april: SKAIDI – Inga Juuso og Steinar Raknes

INGA JUSSO, en nestor innen joik.
STEINAR RAKNES, bass og sang.

Duoen er etterspurt over hele verden med sin musikk innenfor ulike sjangere som jazz, joik, folkemusikk, samtid- og world-music.

24. april: BREDE BØE og KARI SVENDSEN

«Sammen er’em dynamitt!!»

Godbiter fra norsk revy- og underholdningshistorie.
PER HUSBY, piano og sidekommentarer …

OPPVARMING:

TORBJØRN DYRUD  varmer opp med sanger fra sin ferske VISE-CD

1. mai: På Stengrunn – Rudolf Nilsen

Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Jon Arne Corell, Steinar Ofsdal, Lillebjørn Nilsen og Carl Morten Iversen synger RUDOLF NILSEN-viser.

8. mai: Pust

Rykende ferske låter fra de seks stemmene i pust. Kveldens repertoar er for det meste pusts egne melodier og tekster,  ispedd noen nye versjoner av kjente toner. Cden kommer i september.

• Anne Hilde Grøv (sopran)
• Camilla Susann Haug (sopran)

• Elisabeth Anvik (alt)
• Jostein Hasselgård (tenor)
• Håvard Gravdal (baryton)
• Mads Iversen (bass)

PUST er en vokalsekstett som presenterer allsidighet, nytenkning og stemmelek, kombinert med et høyt musikalsk nivå.

PUST har etablert seg som en av de ledende vokalgruppene i Norge, og vunnet anerkjennelse og priser i utlandet. De holder til i Oslo og ble startet opp våren 2003. Sangerne har en bred solistisk kompetanse innen genre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz.

Repertoaret ligger i hovedsak i et spenn mellom folk-, jazz- og etniske genre. PUST satser på originale låtvalg, og alle komposisjoner og arrangementer er skrevet av eller for PUST. Mye framføres a cappella, men gruppa samarbeider også med andre musikere. På www.myspace.com/pust6voices finner du lydeksempler av PUST sin musikk.

• Anne Hilde Grøv (sopran) • Camilla Susann Haug (sopran)
• Elisabeth Anvik (alt) • Jostein Hasselgård (tenor)
• Håvard Gravdal (baryton) • Mads Iversen (bass)PUST er en vokalsekstett som presenterer allsidighet, nytenkning og stemmelek, kombinert med et høyt musikalsk nivå.PUST har etablert seg som en av de ledende vokalgruppene i Norge, og vunnet anerkjennelse og priser i utlandet. De holder til i Oslo og ble startet opp våren 2003. Sangerne har en bred solistisk kompetanse innen genre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz.Repertoaret ligger i hovedsak i et spenn mellom folk-, jazz- og etniske genre. PUST satser på originale låtvalg, og alle komposisjoner og arrangementer er skrevet av eller for PUST. Mye framføres a cappella, men gruppa samarbeider også med andre musikere. På myspace.com/pust6voices finner du lydeksempler av PUST sin musikk.

www.pust.org

EXTRA:
TROND LINDHEIM fremfører sin fortrengte Josefinesyklus.

15. mai: Viser fra Norden

Deltakere  av kjente artister fra de nordiske land, også Færøyene!

Cc

KG Malm

KG Malms framträdanden kännetecknas av värme, sund galenskap och vildvuxna polisonger. Troligen är han den ende vissångare som har spelat in en dubbel-cd där han enbart har tagit med det han brukar säga mellan visorna. Från denna CD, Murardrömmar, kommer säkert något att framföras denna kväll men det blir visor också, bland annat av Allan Edwall och Evert Taube.

Stanley Samuelsen

Den færøske trubadour Stanley Samuelsen er kendt som en stilfærdig guitarist og sanger der med sin iørefaldende musik fører den rette stemning direkte ind i hjertet på tilhørerne. Stanley er en kompetent fingerpicker. Inspireret af bl.a Stephen Stills.

Skal man sætte en genrebetagnelse på Stanleys musik er det Nordisk Americana.

Anna Wirsén

Anna är inflyttad hallänning som gärna borrar ner tårna i en sandstrand och spanar ut över havet. På repertoaren har hon en skön blandning av egna och andras melodier med texter som man lätt kan känna igen sig i. Det är allvar – men alltid med en underton av humor och självdistans. Anna har utbildat sig på Nordiska Visskolan i Kungälv för pedagoger som Hanne Juul, Sture Ekholm, Jan-Olof Andersson, Torsten Föllinger m fl. Dagligdags arbetar Anna som grafisk formgivare. Kontoret finns på Brew House Göteborg, ett kreativt center för företag inom musik, film och media

Liv Kreken

– Jeg kunne ikke gitt ut dette albumet da jeg var tjue, sier Liv Kreken, det krever en kunnskap om livet og erfaringer som en tilegner seg gjennom et voksenliv. Her er det sanger om kjærlighet og svik, sett fra flere sider. Midt i februar slipper hun albumet ”Dim Sum” på Kirkelig Kulturverksted og føyer seg dermed inn i en solid rekke av visesangere som gjennom snart fire tiår har blitt antatt på Norges eldste plateselskap. På den nye platen har hun skrevet de fleste av tekstene og melodiene selv.

22. mai: Tramteatersanger

Anders Rogg – Arne Garvang – Terje Nordby

– de tre opphavsmennene til TRAMTEATERETs populære sanger framfører sitt eget stoff.

Josefine på Facebook